Web Analytics
More
    Reklāma

    Google skaidro atklātās Android ievainojamības nelabošanas iemeslus

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ parādījās ziņa, ka atklāta būtiska Android ievainojamība, bet uzreiz pēc tam – Google to negrasās novērst. Ievainojamība atklāta WebView komponentē Android 4.3 un vecākām operētājsistēmas versijām. WebView atbild par tīmekļa lapas apskati aplikācijās, neatverot interneta pārlūku. Ievainojamība teorētiski ļauj urķiem ietekmēt viedtālruņa darbību.

    Android 4.4 un 5.0 versijas šī ievainojamība neskar, bet tiek norādīts, ka aptuveni 60% Android lietotāju vēl arvien iztiek ar Android 4.3 un vecākām mobilās operētājsistēmas versijām. Šie 60% sastāda gandrīz vienu miljardu viedierīču visā pasaulē.

    Reklāma

    Jaunākās Android 4.4 un Android 5.0 versijās WebView atbalsts ir pārnests no pašas Android operētājsistēmas uz Google Play Services aplikāciju, kas ļauj laicīgi salāpīt šādas ievainojamības, izlaižot aplikācijas jauninājumu Google Play veikalā.

    Diemžēl Android 4.3 un vecākās versijās WebView iestrādāts pašā operētājsistēmā, kas nozīmē tikai to, ka ražotājiem būtu jāparūpējas par labojuma nonākšanu pie lietotājiem Over-the-Air vai citādā jauninājumu veidā, bet Google apzinās, ka diez vai kāds ražotājs uzņemsies veidot savām neaktuālajām ierīcēm jauninājumu Android 4.3 vai vecākai operētājsistēmai. Tāpēc pieņemts lēmums Android 4.3 un vecākas versijas nelabot. Vecākām Android viedierīcēm šādu kļūdu labošana nav atkarīga vai ir minimāli atkarīga no Google.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma