Web Analytics
More
    Reklāma

    “LinkedIn” MI palīgs spēj uzģenerēt personalizētu CV un motivācijas vēstuli

    Jaunākie raksti

    Pērn profesionālās komunikācijas sociālais tīkls “LinkedIn” sāka eksperimentēt ar mākslīgā intelekta (MI) darbināmiem rīkiem darba meklētājiem. Tagad uzņēmums pievienojis virkni jaunu iespēju premium plāna abonentiem, kuri ir darba meklējumos un savā profilā ievietojuši atzīmi #OpentoWork. MI šiem lietotājiem piedāvās tādas funkcijas kā personalizēts CV, palīdzība motivācijas vēstules izveidē, vakanču meklēšana.

    Uzlabotā darba meklēšanas funkcija tagad ļauj ātrāk atrast kāroto vakanci, izmantojot vaicājumus sarunvalodā. Piemēram, lietotājs var MI lūgt sameklēt darba piedāvājumu mārketinga jomā, kas ir pilnībā attālināts un iespējams saņemt mēneša algu tādā un tāda apmērā. Tikpat vienkārši ar MI palīdzību varētu atrast vakanci biznesa attīstības jomā uzņēmumā, kas nodarbojas ar biotehnoloģijām.

    Reklāma

    Kad atrasta interesējošā vakance, MI palīgs sniegs palīdzīgu roku pieteikuma izveidē. Lietotājs var augšupielādēt savu aktuālo CV, un MI asistents dos padomu, ko atjaunot, balstoties uz konkrēto darba piedāvājumu. Tie var būt, piemēram, ieteikumi par konkrēto pieredzi, padomi, ko izcelt. Ar MI palīdzību iespējams arī pilnībā pārtaisīt CV. Tāpat asistents palīdzēs ar motivācijas vēstuli, pamatojoties uz lietotāja pieredzi un kāroto vakanci. Būtiski, ka MI piedāvātais teksts nebūs tik stīvs un vairāk vērsts uz vienkāršu, saprotamu valodu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kuvaldis
    17.06.2024 07:57

    Drīzumā MI izsūtīs arī CV, veiks pārrunas un līgumu parakstīs. Dārzenim atliks uz darbu aiziet.

    Mārtiņš U
    17.06.2024 10:40
    Reply to  kuvaldis

    Iedomājies scenāriju, kad tev atliek tikai parakstīt darba līgumu. Visa peripētija pirms tam veikta caur MI. What a wonderful world

    Gogetit
    19.06.2024 23:37
    Reply to  Mārtiņš U

    Piekrītu par peripētiju. Jo nu, ko gan tir dzejot par augšanu un attīstību motivācijas vēstulē. Motivācija – naudu vajag xD

    Reklāma