Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks draud aizliegt “Apple” ierīces savos uzņēmumos

    Jaunākie raksti

    Pirmdien, 10. jūnijā, norisinājās “Apple” ikgadējā izstrādātāju konference WWDC2024. Tās laikā kompānija izziņoja jauno mākslīgā intelekta (MI) programmatūru “Apple Intelligence”, ko septembrī integrēs “iPhone”, “iPad” un “Mac” ierīcēs. Tāpat uzņēmums paziņoja par partnerību ar “OpenAI”, kuras ietvaros vēlāk šajā gadā integrēs “ChatGPT” savās operētājsistēmās “iOS 18”, “iPadOS 18” un “macOS Sequoia”. Šķiet, ka miljardieris Īlons Masks ar šiem jaunumiem nav īsti mierā un šīs partnerības dēļ draud aizliegt savos uzņēmumos izmantot “iPhone” un “MacBook”.

    Masks publicējis virkni ierakstu mikroblogošanas vietnē “X”, asi nosodot “Apple” jaunizveidoto sadarbību ar “OpenAI“. Viņš uzsvēris, ka, ja “Apple” integrēs “OpenAI” risinājumus savās operētājsistēmās, tad “Apple” ierīces viņa uzņēmumos tiks aizliegtas. Masks uzskata, ka “ChatGPT” integrēšana “Apple” operētājsistēmās ir nepieņemams drošības pārkāpums.

    ReklāmaAdvertisement

    Tāpat miljardieris paudis bažas par “Apple” vēlmi integrēt trešās puses MI risinājumus, ko tas “nesaprot” un “nevar pats izstrādāt un pārveidot”. Viņaprāt, ir “acīmredzami absurdi, ka “Apple” nav pietiekami gudrs, lai izveidotu savus MI risinājumus, taču vienlaikus apņēmies nodrošināt to, ka “OpenAI” aizsargās lietotāju drošību un privātumu”. Beigās Masks arī pauda viedokli, ka “”Apple” nav ne jausmas, kas patiesībā notiek, kad viņi nodod lietotāju datus “OpenAI””.

    Maska nepatika pret “OpenAI” – uzņēmumu, kuru pats līdzradīja un līdzfinansēja – nav nekas jauns. Viņš ir publiski strīdējies ar tā izpilddirektoru Semu Altmenu un iesūdzējis “OpenAI” tiesā par sākotnējās misijas nepildīšanu – būt atvērtā koda avotam un attīstīt MI cilvēces labā. Tiesa, jaunākās ziņas vēsta, ka Masks nupat atcēlies apsūdzību pret “OpenAI.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Slais
    12.06.2024 11:08

    Šajā gadījumā Elonam ir taisnība.
    Ļaut kaut kādam OpenAI urķēties OS līmenī ir traki. Tā labas lietas tiek sabojātas, kad sāk ar visādām muļķibām nodarboties, beigās tas iOS nokritīs līdz andrīša līmenim.

    Pīters
    12.06.2024 11:12
    Reply to  Slais

    Pirms klausīties viņa slimajos murgos, varbūt sākumā ir jāizpēta, kā Apple ir implementējis to integrāciju ar OpenAI? Savādāk sanāk, ka izdzirdēja tikai vārdu OpenAI un uzreiz bļauj apkārt cik viss sūdīgi būs :D

    Diez ja integrētu viņa Grok, šitādu bļaušanu gan jau nebūtu, ne? Jo Elons jau nevienam datus nenodod (khe, khe, AU10TIX, khe khe).

    REALAIS
    12.06.2024 11:42
    Reply to  Pīters

    Bet kāpēc, lai uzņēmuma vadītājs neaizstāvētu savu uzņēmuma intereses, pat, ja pats izdarītu to pašu konceptuāli? Protams, ka nebūtu bļaušana no Musk, ja viņa produkts būtu OpenAI vietā. Loģiski, ne?
    Bet tava komentāra valoda varbūt ir slimi murgi?

    Pīters
    12.06.2024 13:06
    Reply to  REALAIS

    Runa manā komentārā vairāk bija par to, ka Maska kungs nemaz nav pacenties iedziļināties tajā, kā šī tehnoloģija strādās, bet jau bauro visam internetam apkārt, ka Apple nodos lietotāju datus OpenAI :)
    Un ir taču arī liela daļa cilvēku, kas uzskata, ka viss ko saka Maska kungs ir absolūta taisnība. Un tā rodas dezinformācija.

    Slais
    12.06.2024 19:20
    Reply to  Pīters

    Paskaidro kā tiks integrēts tas AI, es tiešām nezinu, sorry. 😬

    Asaris
    12.06.2024 23:30
    Reply to  Slais

    Tu gribēji teikt nebūs vairs ar andrīti vienā līmenī. Sen jau vairs nav virs.

    Alberts Kviesis
    12.06.2024 12:27

    Elona Teslas Ķīnas valdības kvartālam un ceļiem, pa kuriem pārvietojas biedrs Sji Dzjiņpins, arī tiek novirzītas pa sānu nobrauktuvēm dēļ to kamerām, kas informāciju ieraksta ar iespēju pārraidīt uz ASV serveriem. Tas pats vien ir. Kuram ta gribas, lai viņu spiego? Arī Google spiego un analizē audio vizuālo saturu (t.sk. slēptā veidā), lai (cik šobrīd zināms) piedāvātu individualizētus pakalpojumus. Meta tāds pats. Kā informācija tiek apstrādāta un kādiem mērķiem, to zina tikai augšas līmenis. Ķīnas valdības līdzfinansētais Huawei arī nav balts šajā ziņā. Un HK-Vision IP kameras? – To, ka tām var pieslēgties no malas ķīnietis ar sistēmas līmeņa piekļuves tiesībām ar augstu varbūtību tika pieļauts, bet netika pierādīts, jo neviens ķīnietis pie rokas nav pieķerts, tomēr šīs kameras ir uzstādītas t.sk. ar drošību saistītās iestādēs..

    Arcca
    12.06.2024 13:53

    Īlons Masks ir idiots.

    xs1
    13.06.2024 09:32
    Reply to  Arcca

    Ja reiz esi tik gudrs, tad nopelni naudu tik daudz cik gribas … elementāri taču :)

    Arcca
    18.06.2024 22:47
    Reply to  xs1

    Jo tas, cik daudz naudas kāds var nopelnīt, ir vienīgais pēc kā vērtēt cilvēku? Yikes.

    Reklāma