Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes apturējis jaunas luksusklases elektroauto platformas izstrādi

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes ievērojami samazinās investīcijas jaunu elektroauto platformā un pārtraucis izstrādāt platformu, kas paredzēta luksusklases elektroauto. Tāda informācija ir vācu medija Handelsblatt rīcībā.

    Jaunā MB.EA Large platforma bija paredzēta dārgākajiem luksusklases elektriskajiem modeļiem Mercedes piedāvājumā, proti, jaunās paaudzes EQE un EQS, taču pārdošanas rādītāji esot neapmierinoši, tāpēc Mercedes apturējis projektu. Šādu informāciju medijam apstiprinājuši vairāki cits ar citu nesaistīti avoti, bet Mercedes to pagaidām nav komentējis.

    Aplēses liecina, ka Mercedes ar šādu soli ietaupīs no 4 līdz 6 miljardiem eiro. Ietaupījumi meklējami gan pozīcijās, kas saistītas tieši ar pašas platformas izstrādi, gan arī nebūs jāiegulda līdzekļi, lai ražošanu pielāgotu šīs platformas vajadzībām.

    Tā kā apturēta pilnīgi jaunas platformas attīstība, turpināsies darbs pie esošās EVA2 arhitektūras attīstības – tā tiek izmantota pašlaik aktuālajos EQE un EQS modeļos. Sagaidāms, ka tuvākajā nākotnē šobrīd izmantoto 400V akumulatoru sistēmu aizvietos ar modernāku 800V sistēmu, kas šiem modeļiem nodrošinās mūsdienu standartiem atbilstošāku uzlādes jaudu un citus labumus. Tāpat gaidāmi uzlabojumi efektivitātē, jaunas akumulatoru šūnas un taupīgāki elektromotori.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma