Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 15 spēs noteikt viedierīces atmiņas veselību

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā arvien biežāk dzirdam, ka ražotāji pievieno vai vismaz dod pieeju pie jau esošiem rīkiem, kas ļauj nolasīt viedierīces nolietojumu. Apple pasaulē visai iecienīta ir iespēja nolasīt akumulatora atlikušo veselību, kas skaidri pieejama iPhone un Apple Watch. Android pasaulē bijušas pāris lietotnes, kas arī cenas paveikt ko līdzīgu.

    Android 15 varētu ieviest jaunu parametru nolasīšanu – iekšējās atmiņas veselību. Kaut kādā mērā iekšējā atmiņas veselība ir svarīga viedierīces darbībai, bet parasti pirmais padodas akumulators. Android 15 sakarā tika runāts, ka akumulatora veselību varēs redzēt ierīcē, nenāksies to slēgt pie datora, kā tas ir Android 14.

    Reklāma


    Iespēja nolasīt viedās ierīces atmiņas veselību varētu būt vairāku Android ražotāju faniem. Piemēram, Xiaomi ļoti bieži pēdējos gados viedierīces īsto operatīvo atmiņu papildina ar nosacīti virtuālo operatīvo atmiņu, kas faktiski ir daļa no SSD tipa atmiņas. Bet SSD izmantošana RAM vietā ātrāk nolieto SSD. Attiecīgi arī rodas vajadzība pēc iespējas redzēt SSD tipa atmiņas veselību. Apple pieeja, manuprāt, ir daudz jēdzīgāka un noderīgāka.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    22.04.2024 11:15

    “nenāksies to slēgt pie datora, kā tas ir Android 14” – kā Android 14 gadījumā var noteikt akumulatora veselību slēdzot ierīci pie datora?

    Kursors.lv
    22.04.2024 11:25
    Reply to  Ivis
    Biteme
    22.04.2024 11:26

    Xiaomi to atmiņas pagarinātāju var atslēgt jeb, precīzāk sakot, pie sākotnējās uzstādīšanas vispār to neieslēgt. Nav jau aifons kur ražotājs izdara izvēli arī par lietotāju.

    Turklāt pie restartiem gan jau tiek mainīts diska apgabals, kuru izmanto RAM paplašināšanai (pieņemsim, ka kādam to apendicītu tomēr gribās izmantot) un netiek drillētas vienas un tās pašas diska šūnas līdz pilnam nodilumam. Tas taču ir tik acīmredzami. Problēmas sākas ja disks ir pilns un vairs nav izvēles, kuru diska apgabalu rezervēt.

    Last edited 11 days ago by Biteme
    Khe
    22.04.2024 22:37
    Reply to  Biteme

    Protams, ka nav iPhone. Esmu ļoti neapmierināts, ka briesmīgais Apple neļauj man likt virsū visādus atmiņas boosterus, cleanerus, atmiņas pagarinātājus. Briesmīgi lietot telefonu, kurā visas uzstādītās lietas darbojas. Labi un ātri. Briesmīgi, ka ir dzīve un realitāte. Man kā 15 pro lietotājam jāsaka, ka Hvz par ko iet runa 😂

    Neko sliktu nesaku par androīdu. Tam ir ļoti daudz plusi. Bet nu cmon. 99% gadījumos iekārtai ir jādarbojas bez lietotāja iesaistes.

    Last edited 10 days ago by Khe
    Biteme
    22.04.2024 22:44
    Reply to  Khe

    Nekas tak nav jāliek – viss jau ir virsū.
    Sākuma ekrāna izkārtojumu mainīt tev jau atļāva vai jāpāriet uz pro expert guru līmeni?)

    Khe
    23.04.2024 08:49
    Reply to  Biteme

    Jā, man ļāva. Cik saprotu nākamais iOS atjauninājums, lai cik smieglīgi nebūtu, atļaus ekrānā izveidot tukšas vietas 😂
    Bet lai vai kā. Nesaprati domu. Izpakoju ierīci, ieslēdzu, lietoju. Ar lietošanu domāju, ka tās darbības uzturēšanai nav jātērē laiks skenējot atmiņu.
    Izkārtojums ekrānā ir tas pats kas darba galds. Tu viņu sakārto, lai Tev ir ērti strādāt.

    Biteme
    23.04.2024 09:06
    Reply to  Khe

    Tu nesaprati, ko tas Xiaomi dara – viņi neko neskanē, vienkārši pamainīja swap faila izmantošanas algoritmu. Piekrītu, ka tas ir mulsinoši – lētā RAM laikos izmantot disku kā RAM, parasti dara otrādi.

    Rambo5
    22.04.2024 23:49

    Nav man bijis telefons kuram jebkad būtu izbeigusies atmiņa))) ātrāk muša zem ekrāna palīdīs, neka atmiņa izbeigsies. Tas jau vairāk tiem kuri pērk SSā 10 gadus vecu iphone, jo tas ir iPhone

    Reklāma