Web Analytics
More
    Reklāma

    68 gadus pēc nāves aktieris Džeimss Dīns turpina “filmēties” jaunās filmās

    Jaunākie raksti

    Daudz dzirdēts par mākslīgā intelekta (MI) sniegtajām iespējām satura radīšanā un izpildījumā. Saistībā ar to Holivudā pēdējā laikā uzvirmojušas visai asas diskusijas par MI izmantošanu filmu uzņemšanā, konkrētāk, aktieru aizstāšanu ar digitālo klonu. Lai arī MI aktierim var sniegt sava veida nemirstību un iespēju arī ilgi pēc nāves parādīties jaunās filmās, jautājums ir par taisnīgu samaksu, radošuma izmantošanu un to, kādas tiesības cilvēkam vispār ir pēc savas nāves. Šis jautājums kļuvis aktuāls arī tāpēc, ka 68 gadus pēc nāves jaunā filmā būs redzams leģendārais aktieris Džeimss Dīns (James Dean).

    Džeimss Dīns, kurš gāja bojā autoavārijā 1955. gadā, paspēja piedalīties tikai trīs, taču augstu atzinību saņēmušās filmās. Aktiera talants acīmredzot ir tik ievērojams, ka pat 68 gadus pēc viņa nāves top jauna filma “Back to Eden”, kurā Dīns “spēlēs” galveno lomu. Aktiera digitālais klons, kas radīts, izmantojot MI, staigās, runās un mijiedarbosies ar citiem filmas varoņiem gluži kā dzīvs.

    Reklāma

    Tiesa, šī nav pirmā reize, kad Džeimsa Dīna digitālais klons izmantots filmu uzņemšanā. 2019. gadā tika paziņots, ka viņš tiks augšāmcelts un parādīsies filmā “Finding Jack”, kura gan tika atcelta.

    Būtiski, ka Dīns nav ne pirmais un, visticamāk, nebūs arī pēdējais aktieris, kurš vēl ilgi pēc savas nāves parādīsies uz jaunās filmās. Digitālie kloni līdz šim radīti arī tādiem aizsaulē aizsauktiem aktieriem kā Kerijai Fišerei (Carrie Fisher), Haroldam Reimisam (Harold Ramis) un Polam Volkeram (Paul Walker), kuri vēlreiz no jauna varēja uzmirdzēt uz lielajiem ekrāniem.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vahs
    22.08.2023 17:19

    Filmas ar miroņiem??Netraucējiet miroņus!?

    TwoPumpkins
    22.08.2023 21:32

    Black mirror piepildās

    Reklāma