Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech G435 Lightspeed bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Kā jau iepriekš esam minējuši, austiņu apskati ir dikti subjektīvi, to laikam noliegt nevarēs. Vismaz man ir tā, ka austiņas vai nu uzreiz ļoti patīk, vai arī uzreiz īsti neiet pie sirds un tad ir ļoti grūti mainīt šo viedokli. Turklāt pilnīgu nepatīk stāvokli var uzreiz izraisīt kāda no uzbūves vai skanējuma niansēm, piemēram, austiņas spiež, lai arī tās skan tīri forši.

    Apskatam saņemtās Logitech G435 Lightspeed bezvadu austiņas spēlēm ir drīzāk zemākā cenu kategorijā, par īsti lētām tās saukt negribētos. Man pat šķiet, ka aptuveni 80 līdz 90 eiro par šāda tipa austiņām ir visai daudz, bet bezvadu savienojums piedod savu šarmu un daudzi vēlas iztikt bez vadiem spēļu laikā. Lightspeed bezvadu savienojums nav nekāds draņķa Bluetooth – tas ir stabils un arī aizturi nevar just, bet šīm austiņām ir arī Bluetooth savienojuma iespēja, kas tās padara universālāk izmantojamas. Lightspeed bezvadu savienojums ir viens no lielākajiem šo austiņu plusiem.

    Reklāma

    Logitech savas G435 austiņas pozicionē kā vieglas un drīzāk mazākām lietotāju galvām, bet austiņas nemaz nav tik mazas. Jā, man tās bija jāizbīda maksimāli vaļā, kaut arī parasti citas austiņas pieregulēju (pa sliedīti pavelku vaļā) aptuveni līdz pusei.

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: Windows 10 un 11, macOS X 10.1 vai jaunāka operētājsistēma, PlayStation 4 un 5, Nintendo Switch
    • Savienojumi: bezvadu Lightspeed un Bluetooth
    • Skaļruņi: 40 mm
    • Pretestība: 45 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 20 000 Hz
    • Mikrofons: 100 Hz – 8 KHz
    • Akumulators: līdz 18 stundām
    • Svars: aptuveni 165 grami
    • Izmēri: 163×170×71 mm
    • Aksesuāri komplektā: USB Type-C vads, pielāgotas krāsas Lightspeed USB spraudnis
    • Cena: sākot no aptuveni 80 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Logitech G435 austiņu uzbūve ir ļoti plastmasīga, bet ne sliktākajā šī apzīmējuma nozīmē. Ražotājs uzsver, ka Logitech G435 austiņu iepakojums un daļēji pat pašas austiņas veidotas no pārstrādātiem un pārstrādājamiem materiāliem. Laikam jāsaka, ka materiālu izvēles kvalitāte balansē uz robežas, ja ņemam vērā cenu, bet toties austiņas ir vieglas un pat ērtas vismaz manai galvai. Logitech G435 austiņas varēsi arī izmantot bez raizēm, ja ikdienā vai pie datora nēsā brilles.

    Mums atsūtīta Logitech G435 austiņu zili rozīgi violetā versija, kas, manuprāt, šāda tipa austiņām dikti piestāv. Tāpat jāsaka, ka šīs krāsas paslēpj putekļus un sīkus netīrumus, kas nav pa spēkam melnām austiņām. Visai forši, ka klāt pie katras Logitech G435 austiņu krāsas saņem atbilstošas krāsas Lightspeed USB spraudni. Nieks, bet patīkami.

    Austiņu mīkstās uzlikas šķiet veidotas no nedaudz raupja auduma, bet uz galvas to nejūt. Turklāt šis audums šķiet ļoti izturīgs un nesviedrē galvu. Austiņu iekšpusē nav nekāda mīkstā materiāla, kas nosegtu skaļruņus, bet tas laikam darīts, lai samazinātu Logitech G435 austiņu cenu. Īsti netraucē, bet noteikti nerada premium sajūtu, kas gan nav Logitech G435 austiņu uzdevums.

    Logitech G435 austiņu vadība nodota četrām pogām – ieslēgšana, skaļuma regulēšana un Bluetooth pārošanas pogai. Austiņu uzlāde norit ar USB Type-C vadu, bet USB vads nav izmantojams, lai klausītos mūziku vai spēlētu spēles. Vads tikai lādē austiņas. Uzlādes laikā austiņas ir izmantojamas.

    Pats Logitech sola G435 austiņām 18 stundu darbību ar vienu uzlādi, kas varētu būt tuvu patiesībai. Te nav nekādi izgaismojumi vai aktīvās trokšņu slāpēšanas, kas varētu paātrināt akumulatora iztukšošanu.

    Kopumā gribētos sacīt, ka rokās Logitech G435 austiņas šķiet nedaudz lētas, bet par to tās ir ļoti vieglas un man tās šķita neticami ērtas. Tās nespiež uz žokli, netraucē briļļu nēsātājiem un austiņas uz galvas varētu pat saukt par nejūtamām. Tāpat mīksto uzliku materiāls nesviedrē galvu, kaut gan vasaras karstumā šīs austiņas varētu uzvesties citādāk. Pirms apskata biju jau gatavojies sliktākajam variantam, bet Logitech G435 austiņas sevi pierādīja tikai no labās puses.

    Vienlaikus gan ir jānorāda, ka Logitech G435 austiņas nepavada nekāda programmatūra. G burts austiņu nosaukumā varētu kādam saistīties ar Logitech G Hub izmantošanu (man tai skaitā), bet Logitech šīm austiņām nekādu programmatūru nepiedāvā, tām pat potenciāli nav iespējams atjaunināt programmatūru.

    Mikrofons

    Logitech G435 austiņu mikrofons ir iebūvēts pašās austiņās, tas nav novietojams tuvāk mutei, kas var radīt un, visticamāk, arī rada sliktāku mikrofona darbību. Tāpat būtu jānorāda, ka šādi izvietots mikrofons vairāk uztvers apkārtējās vides trokšņus.

    Zemāk pievienots mikrofona ieraksts. Godīgi sakot, nebiju gaidījis, ka tas skanēs kaut uz pusi tik labi. Faktiski jāsaka, ka mikrofons spēlēs un kaut kādos Teams/ Skype sazvanos pat būtu izmantojams bez lielas kauna sajūtas.

    Skanējums

    Skanējums ir viens no lielākajiem pozitīvajiem Logitech G435 austiņu pārsteigumiem. Te pat ir basi, kas parasti izpaliek lētākās (jā, zinu, 80… 90 eiro nav maz par šādām austiņām) bezvadu austiņās. Basi pat ir stipri precīzi, tāpat labi skan vidi, bet augšas varēja būt nedaudz skaidrākas. Parasti šāda tipa spēlēm paredzētās austiņas nav diez ko foršas mūzikai, bet Logitech G435 austiņu gadījumā var bez bailēm slēgt tās ar Bluetooth klāt pie viedtālruņa, lai baudītu kādu muzikālu skaņdarbu.

    Ja tā ļoti gribētos piesieties, tad Logitech G435 austiņām varēja būt labāka pasīvā trokšņu slāpēšana, kā arī austiņām ir 45 omu pretestība, kas dažos scenārijos var padarīt austiņu skanējumu pārāk klusu. Kopā ar Windows 10 man Logitech G435 austiņas smuki skanēja pie aptuveni 70% skaļuma, kas jau ir ļoti, ļoti daudz. Parasti 32 omu austiņas lietoju pie 35%, varbūt spēlēs pa retam tuvāk 50%, bet 70% jau būtu neizturami.

    Kopumā gribētos sacīt, ka Logitech G435 austiņas skan foršāk un basīgāk par dažu labu divas un trīs reizes dārgāku spēlēm paredzētu austiņu modeli.

    Nobeigumā

    Logitech G435 austiņas man bija liels brīnums, jo tās vismaz manās acīs pamatīgi pārspēja arī dārgākus kaut vai šī paša ražotāja austiņu modeļus. Pircējs tiek pie foršām krāsām, ērta, bet vienkārša dizaina, nekas nav pārspīlēts, austiņas ir vieglas, pat nemanāmas uz galvas.

    Protams, varētu vēlēties kādu patīkamu papildu nieku, piemēram, nebiju gaidījis, ka Logitech G435 austiņām netiks piedāvāts Logitech G Hub atbalsts. Tātad Logitech G435 austiņu gadījumā paliec pat bez ražotāja digitāla ekvalaizera. Iespējams, atsevišķos scenārijos Logitech G435 austiņas varētu būtu nedaudz par klusu, bet par šo stipri šaubos.

    Gribētos Logitech G435 austiņas nosaukt par labākajām pedējā gada laikā dzirdētajām un testētajām spēlēm paredzētajām austiņām. Tiešām patika! Super!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    And-so
    12.01.2023 12:56

    Es gan vairāk sliektos uz to, ka G Hub atbalsta trūkums ir plus, nevis mīnuss. In general, ir labāk, ka ierīce darbojas bez papildus software/app, kas piesārņo sistēmu .. ok, viens tāds varbūt netraucē, bet kad Tev ausīm viens, tastūrai otrs, pelei trešais, vēl kādam gadžetam ceturtais app, beigās tas ir vnk adware, kas lieki ēd resursus. Nav aktuāli jaunākiem dzelžiem, bet ar laiku, kad tie paliek vecāki tā paliek par problēmu, plus brīdī, kad ražotājs pārtrauc atbalstīt software, sākās gūzma ar problēmām (man personīgi patīk lietot labas ierīces, ilgāk kā 2-3 gadi).

    Rudolfs
    12.01.2023 13:09

    Es šīs nopirku priekš PS5. Arī varu pievienoties, ka par to cenu, nav nekādas sūdzības.

    REALAIS
    12.01.2023 15:46
    Reply to  Rudolfs

    PS5 austiņas neuzrunāja?

    Rudolfs
    12.01.2023 17:12
    Reply to  REALAIS

    Šīs iet pilnībā uz ausīm. Cena arī labāka. Neko jau īpašu tās PS5 ausis nepiedāvā.

    REALAIS
    12.01.2023 17:36
    Reply to  Rudolfs

    PS5 ausis arī lien uz ausīm. Ja vien tev nav lielākas ausis par manām. Bet laikam tad tu neņēmi krāsainās. Jo tās pārsniedz PS5 ausis. Bet noteikti Logitech ausis ir ar stiprākiem basiem gan jau, jo Sony ausīm tos nevar just. Vairāk iziet uz to Pulse 3D un citām skaņām. Vismaz labi, ka ir plašāka izvēle priekš PS5, katrs var atrast savu, neierobežo konkurenci.

    Kristaps
    12.01.2023 15:57

    Man ir G733, uzdāvināju sev uz ziemīšiem beidzot bezvada ausis datoram.
    Vienīgais mīnuss ir tas ka ir klusas. 85db laikam tikai. Iepriekšējās ar usb vadu bija 105db. Tad pirmās nedēļas nereāli bij pierast, likās pa klusu kaut ir viss visur uz 100%
    Tagad jau protams esmu samierinājies kad nevaru griezt skaļumu kamēr ausis sāk asiņot 🫣😀

    Tas drošvien priekš tā lai būtu smuka baterijas stundu dzīve ar vienu uzlādi. Varēja jau G hubā būt kāda ‘advanced’ volume level opcija kur aktivizējot tad uzlabotu pa 10 vai 15db protqms, ka jāieķeksē ka apzinies un akceptē, kad baterijas dzīve samazināsies un ja ir ieslēgts, tad uz oficiālajiem datiem vari vairs neatsaukties.

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    Rūdolfs Putniņš
    12.01.2023 23:26

    Tīri ok apskats, var noprast, ka labs aparāts par to cenu! Divi momenti:
    1. Kāda jēga tīri aktīvām austiņām specenē norādīt slodzes pretestību? Šīs ausis tak analogo signālu pretī neņem?
    2. Tālāk tekstā saki: “[…] austiņām ir 45 omu pretestība, kas dažos scenārijos var padarīt austiņu skanējumu pārāk klusu. Kopā ar Windows 10 man Logitech G435 austiņas smuki skanēja pie aptuveni 70% skaļuma, kas jau ir ļoti, ļoti daudz. Parasti 32 omu austiņas lietoju pie 35%, varbūt spēlēs pa retam tuvāk 50%, bet 70% jau būtu neizturami.” Vai izproti, kā darbojas Oma un Vata likums elektrodinamiskajos skaļruņos? Austiņu pretestība nenosaka, cik skaļi vai klusu tās skanēs pie zināma signāla līmeņa. Austiņas ir enerģijas pārveidotājs un izejošo akustisko jaudu noteiks lietderības koeficients vai kā to biežāk norāda – jutība, ko izsaka dB/mW vai dB/mV (kur slodzes pretestību nepieciešams zināt). Manuprāt, ir pilnīgi nekorekti salīdzināt, cik skaļi pie kāda sistēmas skaļuma skan bezvadu ausis un pasīvās ausis, ko darbina datora borta elektronika. Dažādu modeļu 32 omu pasīvās austiņas var skanēt dažādi skaļi no datora austiņu izejas, ja tām būs dažāda jutība. Protams, jāņem arī vērā, ka skaļuma subjektīvo uztveri mainīs arī austiņu tonālā raksturlīkne.

    KKTK
    13.01.2023 11:39

    Man patīk autora sarkasms: “foršas krāsas, nekas nav pārspīlēts” 😁🤣

    ezgg
    16.01.2023 14:09

    Ir kādam kaut kas līdzīgs, ko ieteikt? Over ears. Un vai kāds zina – ja mājās viss paliek par bluetooth savienojumu, 6 ierīces – nav tā, ka var sākties kaut kādi brīnumi?

    Reklāma