Web Analytics
More
    Reklāma

    Losandželosas lidostā uzstāda 1300 elektroauto lādētāju

    Jaunākie raksti

    Vienā no lielākajiem ASV transporta mezgliem Losandželosas lidostā notiek pamatīgi uzlabošanas darbi, lidostas stāvvietās uzstādot kopumā 1300 jaunus elektroauto lādētājus. Vietējie mediji vēsta, ka darbi ne tikai sākušies, bet jau tuvojas izskaņai. Kad tie tiks pilnībā pabeigti, Losandželosas lidosta kļūs par vienu no plašākajām elektroauto uzlādes vietām ASV.

    Kalifornijas štata lielākās pilsētas lidostas uzlabošana šādā veidā ir pilnīgi loģiska – Kalifornija ir ASV štats, kurā visstraujāk norit pāreja uz pilnībā elektriskām automašīnām. Kā zināms, štata valdība lēmusi, ka no 2035. gada tur varēs tirgot tikai elektriskas automašīnas. Kalifornija kļuva par vienu no pirmajiem štatiem ASV, kur tika noteikts konkrēts termiņš, lai atteiktos no iekšdedzes dzinēju lietošanas jaunās mašīnās.

    Šie elektroauto lādētāji tiek uzstādīti kā daļa no kopumā 5,5 miljardus dolāru vērtas programmas, lai modernizētu lidostu un uzlabotu pasažieru apkalpošanas kvalitāti. Zināms, ka jau šobrīd klientiem ir pieejami 832 lādētāji. Daļa no tiem ir “Level 2” lādētāji, kas mašīnu uzlādēs aptuveni 8 stundu laikā, bet vēl daļa ir ātrie lādētāji ar līdzstrāvu. Lidostas pārstāvji gan nav precizējuši, cik daudz katra konkrētā veida lādētāju ir lidostā. Plānots, ka līdz gada beigām ekspluatācijā nonāks arī atlikušie lādētāji. Eksperti norāda, ka Losandželosas lidostas piemēram jau pavisam drīz sekos arī citas lielākās lidostas ASV un ne tikai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma