Web Analytics
More
    Reklāma

    Nevēlamo uzņēmumu sarakstā Huawei un ZTE nu pievienojas arī Kaspersky

    Jaunākie raksti

    ASV Federālā sakaru komisija (Federal Communications Commission) tagad arī Kaspersky Lab iekļāvusi to uzņēmumu sarakstā, kas var kaitēt valsts digitālajai drošībai. Kaspersky ir pirmais Krievijā bāzētais uzņēmums, kas nonācis šai sarakstā.

    Kaspersky tagad tiek uzskatīts par apdraudējumu nacionālajai drošībai, Kaspersky radītos produktus un pakalpojumus ir liegts iegādāties un izmantot valsts un pašvaldību iestādēs. Visticamāk, arī privātie biznesi un mājas lietotāji sekos šim ieteikumam izvairīties no Kaspersky.

    Reklāma

    Iepriekš šajā pašā sarakstā nonāca arī Huawei un ZTE. Huawei īpaši smagi izjūt to, ka uzliktie ierobežojumi liedz sadarbību ar ASV uzņēmumiem. Huawei netiek pie Google servisiem Android viedtālruņos, kas Huawei neļāva kļūt par vienu no lielākajiem viedtālruņu ražotājiem pasaulē. Huawei iepriekš tēmēja uz otro vietu pasaules topa trijniekā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    29.03.2022 10:34

    Uzņēmumu iekļaušana minētajā ASV Federālās sakaru komisijas (FCC) sarakstā nozīmē aizliegumu izmantot noteiktas ar telekomunikācijām saistītas federālās subsīdijas šo uzņēmumu produktu un pakalpojumu iegādei. Ja sarakstā iekļautās Huawei Technologies Company, ZTE Corporation, Hytera Communications Corporation, Hangzhou Hikvision Digital Technology Company, Dahua Technology Company, China Mobile International USA Inc. un China Telecom (Americas) Corp. visas piedāvā telekomunikāciju produktus/pakalpojumus, tad Kaspersky, kas telekomunikāciju jomā nestrādā un kura produkti jau tāpat netiek izmantoti saskaņā ar 2017. gada direktīvu, tur izskatās kā baltā vārna.

    digitalk
    29.03.2022 11:54
    Reply to  Jānis

    tak neviena valsts neaizmirsīs, ka tika publiskoti tās spiegošanas infastruktūras vīrusu programmatūras instrumenti. starp citu, payloads tā arī nav atšifrēts vai publiskots.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Andry
    29.03.2022 13:32

    Kādas alternatīvas, ja ir vajadzīgs antiviruss? Eset? Trend micro?
    Kasperskis reāli spiego vai tas ir tikai nostāstu līmenī?

    Last edited 2 years ago by Andry
    digitalk
    29.03.2022 14:07
    Reply to  Andry

    ja par maksu, tad es laikam balsotu par Eset.

    Kapera spiegošana vairāk ir baumu līmenī, jo to aktīvi kultivēja ASV, kad Kaspers ar heiristikas analīzi noķēra NSA spiegošanas vīrusu instrumentāriju. apmelošanas straume bija pamatīga ;) pēc pāris gadiem, kā jau parasti (ja atceramies Irākas “kodolieroču draudus”), izrādījās čuš…

    nezinu, kāpēc joprojām LV valsts līmenī nav pieņemts aizliegums izmantot viņu programmas valsts un pašvaldības līmenī tīri paranaoiskas piesardzības pēc, bet es arī nesēžu pie 100-tu siles Saeimā.

    mājas lietošanai Kasperu var izmantot, ja uz datora nav klasificēti dokumenti. tāds ir mans imho.

    TIKAI. lejuplādēt tikai EU versiju, uzreiz atsēgt aizdomīgo failu augšuplādi (tas attiecas arī uz m$ iebūvēto windozes AV un citiem, ja kas). atinstalēt Kaspera paroļu menedžeri un VPN.

    tā teikt, ja man ir paranoja, tad tas nenozīmē, ka man neseko.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    digitalk
    29.03.2022 14:14
    Reply to  digitalk

    varbūt tas daudziem būs jaunums, bet AV kompānijas savā starpā sadarbojas un apmainās ar vīrusu signatūru bāzēm, kur Kaspers ir diezgan autoritatīvs spēlētājs. kā minimums Bitdefender (EU kompānija) dzīvoja no tām.

    Andry
    29.03.2022 14:19
    Reply to  digitalk

    Paldies par info.
    Man pagaidām uz pāris home datoriem griežas kaspers, licence vēl spēka ilgu laiku. Nezinu, instalēt tagad to nost un pirkt ko citu? Neko jau tādu slepenu neglabāju. Kam es tāds ”user parastais” :)

    digitalk
    29.03.2022 14:27
    Reply to  Andry

    Kasperam ir arī bezmaksas licence, kura tikai prasa piereģistrēties viņu portālā, kā visi citi. izlasi PCMag viedokli, varbūt tas palīdzēs — https://www.pcmag.com/opinions/should-you-buy-kaspersky-security-products

    Jānis
    29.03.2022 20:44
    Reply to  Andry

    Tas daudziem nav zināms, bet Kaspersky produktu, arī Kaspersky Internet Security, pirmkods, kā arī signatūru datubāzes un daudz kas cits ir piejams caurskatīšanai valdību aģentūrām un citiem interesentiem. Tas viss oficiāli, ja vēl neskaita specdienestu reverso inženieriju, ir vētīts desmitiem reižu. Neviens neko sliktu nav atradis. Un vēl interesants ir jautājums, kāpēc amerikāņiem ar banu 2017. gadā nesekoja viņu tuvākie sabiedrotie. Ja būtu reāls iemesls, nevis atspēlēšanās par spiegprogrammatūras izcelšanu gaismā, tad baniem vajadzēja panesties lielā daļā pasaules.

    Reklāma