Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm būtu jāsatraucas, arī OPPO izstrādā savu procesoru

    Jaunākie raksti

    Qualcomm sāk zaudēt tirgus daļu, jo daudzi viedtālruņu ražotāji pārmetušies uz pašu veidotiem procesoriem, kas pielāgoti viedtālruņu iespējām. Viens no pasaulē lielākajiem viedtālruņu ražotāji OPPO arī strādājot pie procesora izveides, kas varētu Qualcomm it nemaz nepatikt.

    Google tikko izziņoja Pixel 6 viedtālruņu sēriju, kuru arī darbina speciāli veidots procesors, lai arī iepriekš Google sadarbojās ar Qualcomm. Apple izmanto pašu dizainētus procesorus, Samsung vismaz daļēji izmanto pašu veidotus Exynos, Huawei arī jau gadiem izmanto šo pašu pieeju.

    Reklāma

    Baumas norāda uz OPPO vēlmi jau 2023. vai 2024. gadā pāriet uz pašu izveidotu un TSMC ražotu flagmaņu procesoru. OPPO un OnePlus viedtālruņus ražo BBK Electronics Corporation; BBK Electronics pieder Vivo un OPPO zīmoli, bet tehniski OnePlus ir OPPO meitasuzņēmums. Vivo nesen radīja jaunu viedtālruņu apakšzīmolu iQOO. Turklāt OnePlus pavisam nesen apvienoja spēkus ar OPPO, lai kopīgi izmantotu ColorOS pielāgojumus.

    Qualcomm tieši vainot šajā visā putrā nevar, jo pēdējos gados Qualcomm Snapdragon procesori bijuši ātri, visai vēsi un ieviesuši dažādus jaunievedumus. Pastāv iespēja, ka viedtālruņu ražotājiem nepatīk Qualcomm cenu politika.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Girts Eldmanis
    22.10.2021 11:24

    Pastāv iespēja, ka viedtālruņu ražotājiem nepatīk Qualcomm cenu politika.
    — no sh** Sherlock…

    Reklāma