Web Analytics
More
    Reklāma

    Nestabila GeForce RTX 3080? Vaino ražotāja vēlmi ietaupīt uz kondensatoriem

    Jaunākie raksti

    Jau internetu pāršalkušas pirmās sūdzības par jauno GeForce RTX 3080 videokaršu darbības problēmām. Bet ne visi GeForce RTX 3080 lietotāji redz jaunās videokartes nestabilitāti. Kāpēc?

    Atbilde ir pavisam vienkārša – optimizācija tur, kur to nevajag. Šoreiz atsevišķi GeForce RTX 3080 ražotāji ņēmuši un ietaupījuši uz videokartes kondensatoriem, kas acīm redzot padara šo jaudīgo videokarti nestabilu.

    Reklāma

    Šāds būtu minimālais kondensatoru komplekts (5+1)

    Nvidia pati savā references GeForce RTX 3080 modelī (un cik noprotams no vairākiem avotiem internetā – arī citiem ražotājiem sniegtajās instrukcijās), izmanto piecus lētākus un vienu stipri dārgāku kondensatoru. Un šajā gadījumā ar videokartes darbību viss ir kārtībā.

    Bet daži ražotāji, kas skrien pēc zemākām izmaksām, pamanījušies uzstādīt visus sešus lētos kondensatorus, kas arī ietekmē GeForce RTX 3080 darbības stabilitāti. ASUS jau esot norādījis, ka tiekot gatavota TUF RTX 3080 versija, kur tiks izmantoti tikai dārgākie kondensatori.

    Pareizi un nepareizi
    Avotssl
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    28.09.2020 08:40

    Nu lab pamanījušies uzstādīt. A viņi, kas netestē neko? Uzstāda un pa tiešo uz veikalu? O.o

    DMG
    28.09.2020 10:02
    Reply to  Artis Ābols

    Es saprotu, bet ražotājs savu produktu netestē? Kas tie par kreisie ražotāji tad, ja visu samet čupā un pat nenotestē pirms pārdod lietotājam?

    Maxal
    28.09.2020 10:37
    Reply to  DMG

    Ražotāji nevarēja pilnvērtīgi notestēt kartes, jo nVidia līdz launch nedalījās ar driveriem. Ražotāji varēja notestēt +/- kartes ieslēgšanu.
    Veiktspēju/OC testēt nevarēja.

    Mārtiņš
    28.09.2020 10:54
    Reply to  DMG

    Internets apgalvo, ka ražotājiem neesot bijuši pieejami pilnvērtīgi draiveri no Nvidia, kad jau esot bijis jāsagatavo produkts tirgošanai, tāpēc daļa testu nemaz nevarēja būt pilnvērtīgi.

    Bet šķiet, ka rakstā ir dažas neprecizitātes:
    1) Asus TUF RTX 3080 ar visiem labākas kvalitātes kondensatoriem jau it kā ir izlaista un testēta, nevis tiek gatavota.
    2) Jāņem vērā, ka Nvidia pašu izlaistā karte (Founders Edition) šoreiz, atšķirībā no citām reizēm, nav references dizains, bet gan uzlabots variants. References dizainā, ko Nvidia nodeva citiem ražotājiem, it kā esot paredzēti vairāki varianti, kā izmantot kondensatorus. Citējot Igorslab.de, kas laikam ir sākotnējais kondensatoru tēmas avots: “According to the list and specifications of Nvidia, both are possible.”

    28.09.2020 10:30

    Neliela kļūda. NVIDIA FE kartēs ir kondensatoru shēma 4+2, savukārt 5+1 ir kombinācija “reference board” dizainā, kuru NVIDIA izsūtīja visiem AIB partneriem.

    Citi avoti norāda, ka kondensatori ir tikai spekulācija, jo pat ar diviem (NVIDIA FE) un visiem sešiem (ASUS TUF) MLCC elementiem jaunās kartes crash’o tikpat bieži. https://twitter.com/HardwareUnboxed/status/1309659834468298753

    KKTK
    28.09.2020 10:40

    Nu bet pamat problēma tāpat ir kološana.

    Krotow
    28.09.2020 19:22

    Šoreiz nolažojušies gan NVIDIA gan ražotāji. NVIDIA 30×0 karšu izlaišanu turēja pamatīgā slepenībā un ko galīgi nevajadzēja darīt – atļāva ražot šīs kartes, nepārbaudot konstrukciju pašu pusē. Un ražotāji visi pēc kārtas būs gribējuši kļūt par pirmajiem jaunās sērijas karšu pārdevējiem :) Nekas briesmīgs nebūtu noticis, ja gan vieni gan otri pārbaudītu kartes ar reālām spēlēm un testu programmām pirms laišanas tirgū. Lielais fui NVIDIA par neesošiem draiveriem. Nu labi, tagad būs jāgaida kartes ar pareizām kondensatoru kombinācijām un salabotām frekvenču tabulām firmwarē.

    Šoreiz aplauzās kretīni, kuri ar botiem masveidā sapirkās 30xx kartes, lai pēc tam tirgotu ar kārtīgu uzcenojumu. Cerams, ka viņi arī paliks grāvī ar saviem nelikvīdiem.

    Indulis Grīniņš
    29.09.2020 15:14

    Man tikai baida tālākās sekas: Kur paliks jau saražotās kartes kas neievēroja NVIDIA norādījumus un tehniskās specifikācijas Piemēram OK es tagad atrodu naudu mežā un nopērku ASUS TUF 3090: 1)     Ja es nezinu kur skatīties es tieku pie 1.7k dārga s…a 2)     Cik esmu lasījis – visām tām s…ām kartēm tiks programiski atjaunots FW un ierobežots Mhz lai tos nevarētu ne virstaktēt ne arī pats GPU ja temperatūra to atļautu necels augšā Mhz (var aizmirst pa labiem benchmarku rezultātiem) Bet es tak tagad zinu – un ja tagad atrodu naudu mežā es veikalā 100% pogāšu to kasti vaļā un skatīšos vai ir vai nav tie pareizie kondensatori Bet vai veikali tam ir gatavi ka viņiem atgriezīs visus šos brāķus atpakaļ – VOT tāds ir jautājums – un ja man būtu tāda karte es 100% to nestu atpakaļ. Pareizākais būtu atsaukt visiem – gan ASUS gan MSI gan Gigabyte gan Zyrtec – visiem – jau pārdotās kartes Tūlīt oktobra vidū LV noliktavas piepildīsies ar kartēm – domā tās būs jau jaunās … domāju ka nē Tā pat tie kas kartes nopirkuši un uzzinājuši ka … un veikals atpakaļ neņems jo 14 dienas jau pagājušas vai virstaktēt un benchmarkot var ierakstīts būt garantijas līgumā… Read more »

    beigtapel3
    29.09.2020 18:55

    NVIDIA neapstiprina, ka vaina meklējama kondensatoros un arī Gigabyte to noliedz. Uz vakardien iznākušā 456.55 draivera minētās problēmas neatkārtojas, neatkarīgi no kondensatoru tipa.

    Žēl, ka par Radeon RX 5700 XT nestabilitāti un crashiem netika sacelta šāda mēroga vētra, lai gan tām kartēm stabils draiveris iznāca pēc 3 mēnešiem, ne 3 dienām kā NVIDIA gadījumā.

    AMD ir visas iespējas 28. oktobrī ar Big Navi pārsteigt pasauli, jo konkurējošo produktu veiktspēja un cenas ir zināmas.

    Kursors.lv
    29.09.2020 20:22
    Reply to  beigtapel3

    Jūs paši paspējāt patestēt un savām acīm redzēt šīs GeForce problēmas?

    Reklāma