Web Analytics
More
    Reklāma

    Galda spēļu iespējas internetā

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā man ar draugiem vislabāk patika satikties tieši pie kādas galda spēles, kur neiztikt bez fiziska kontakta, taču stājoties spēkā šī brīža ierobežojumiem bija nācās meklēt krīzes risinājumus. Kā izrādās, tad interneta plašumos ir pieejamas dažādas iespējas kā kopā ar draugiem spēlēt mīļākās galda spēles attālināti – pie viena virtuālā galda.

    Board Games Arena

    No visiem meklējumiem šo gribās izcelt kā vienu no labākajiem servisiem, jo boardgamesarena.com bez maksas piedāvā spēlēt ļoti plašu spēļu klāstu tieši ar draugiem, kurus iespējams uzaicināt ar speciāla linka palīdzību. Serviss salīdzinoši ērtā veidā nodrošina pašas spēles darbību, kas savā ziņā ļauj vieglāk izprast noteikumus. No maniem favorītiem šeit iespējams spēlēt “6. ņem”, “Sabotieri”, kā arī “Uno” pakaļdarinājumu. Par papildus maksu būs iespējams pie spēļu galda uzlikt pat savu mūziku, un tas viss online vidē. Board Games Arena atšķirībā no citiem servisiem piedāvā automātiskus noteikumus, ļaujot spēlēt spēles kā tas ir pierasts īstajās versijās, kamēr citās platformās ir viegli apjukt par pareizo spēles darbību.

    Reklāma

    Steam

    Domāju, ka kārtīgiem geimeriem par Steam platformu viss ir skaidrs, taču arī šeit pieejams liels klāsts galda spēļu, no kurām daļu iespējams spēlēs bez maksas. Piemēram, populārā “Catan”. Steam gadījumā gan būs nepieciešams spēles lejupielādēt datorā, taču pēc tam iespējams pievienot savus draugus un spēlēt kopā. Tas nodrošinās vizuāli bagātāku spēles pieredzi, jo tā jau būs datorspēle. Steam piedāvā oriģinālās “Uno” un “Monopoly” versijas.

    Tabletopia

    Šo mājaslapu tabletopia.com gribas dēvēt par to galda spēļu vietu, kurā atradīsies spēles tieši īstajiem entuziastiem, kuri zina visu par un ap galda spēlēm. Līdzīgi Board Games Arena, šis ir bezmaksas serviss ar iespēju spēlēt tieši no pārlūka, kā arī spēlēt kopā ar draugiem vai citiem cilvēkiem, taču daļa spēļu būs pieejamas tikai Premium lietotājiem – tātad par maksu. Tabletopia iespējams pieslēgties ar Steam kontu.

    Tabletop Simulator

    Pats nosaukums Tabletop Simulator jau visu pasaka priekšā, jo šī interesantā iespēja piedāvā patiešām virtuālu galdu, uz kura iespējams spēlēt gan šahu, gan ruleti, gan dažādas kāršu spēles, kā arī izveidot pašiem savas spēles. Piemēram, likt domino kauliņus vienu aiz otra un pēc tam tos nogāzt. Tas ir sava veida papildinātās realitātes risinājums. Steam platformā spēle cena sākot no 19,99 EUR.

    Un citi

    Atsevišķi izcēlu resursus, kuri ir salīdzinoši viegli saprotami, ērti lietojami un pilda funkciju spēlēt tieši ar draugiem, tad zemāk citi resursi:

    • Joprojām nedrīkst aizmirst par plašo spēļu klāstu sociālajā tīklā Facebook, kur pieejams gan “UNO”, gan “Scrabble”.
    • Pogo.com serviss izskatās cerīgs. Par maksu iespējams spēlēt spēles kopā ar draugiem, taču darbība ne visos brīžos bija apmierinoša.
    • “Scrabble” lētā versija iekš scrabblegames.info.
    • Yucata.de figurē dažādos forumus zem šī temata, taču jāatzīst, ka bija grūti saprast, kā reāli uzsākt kādu spēli. Spēļu piedāvājums pietiekami plašs.
    • Daudzas populārās galda spēles pieejamas mūsu viedtelefonos kā lietotnes, kur par salīdzinoši mazu samaksu tās iespējams iegādāties.
    • Poki.com var izmantot vienkārši bez papildus reģistrācijas un tajā pieejamas dažādas zināmās galda spēles kā “Uno”, taču šeit būs iespējams spēlēt vienīgi pret datoru. Salīdzinot ar citām lapām, šī ir ar pietiekami atbilstošu grafiku un saprotamu interfeisu.

    Kādi ir jūsu zināmie galda spēļu servisi un atradumi?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    23.04.2020 10:24

    Kā saucas tas UNO pakaļdarinājums iekš Board Games Arena?

    Einis
    23.04.2020 14:07

    games.asobrain.com

    Spēlēju Katanu. Ir forši.

    23.04.2020 16:47
    Reply to  Einis

    resurss labs, šaubu nav, bet prasa Javu, kas nav tik forši.

    Einis
    24.04.2020 13:51
    Reply to  digitalk

    Ā… pareiz biju piemirsis.

    Un tagad jau laikam vairs apdeiti nenākšot. Vai tas bija flasham?

    Kursors.lv
    24.04.2020 13:54
    Reply to  Einis

    Tas bija Flash. Java vēl laikam skaitās diezgan dzīva.

    24.04.2020 13:57

    Javai mainījušies licencēšanas noteikumi, kuros neesmu iedziļinājies — kaut kas par izmantošanu biznesā. mājās drīkst un apdeiti nāk.

    Kristaps Ķēdis
    04.05.2020 19:58
    Reply to  digitalk

    Kas vainas Javai?

    04.05.2020 20:26

    ja es šobrīd nesēdētu onlainā Kursorā, tad pat nepamanītu tavu komentāru mēnesi vēlāk. ja tiešām interese, tad labāk raksti jautājumu Kursora forumā :)

    Java zem windozes nepārtraukti apdeitojas, prasot lietotāja iejaukšanos. man, kā IT sētniekam, tas krīt uz nerviem, nemaz nerunājot kādus sūdus orakle atstāj win reg.

    vēl Java mēdz gļukot starp versijām, tāpēc nākas iedzīvināt “mirušas” (un drošības caurumainas) versijas, lai atkal kaut kas strādātu. var jau teikt, ka programmeriem līkas rokas (biežāk arī ir), bet mani tas nekādi neiepriecina.

    Reklāma