Web Analytics
More
    Reklāma

    Swedbank bankomātos sāk ieviest bezkontakta funkciju

    Jaunākie raksti

    Jau tagad Rīgā un citās Latvijas pilsētās ir pieejami vairāk nekā 20 ar bezkontakta funkciju aprīkoti bankomāti, un plānots, ka līdz gada beigām tā tiks ieviesta vairāk nekā pusei visu Swedbank bankomātu.

    Lai bezkontakta bankomātā izņemtu naudu vai izmantotu kādu citu pakalpojumu, klientam ir vien jānopīkstina sava bezkontakta maksājumu karte, viedtālrunis vai viedpulkstenis ar aktivizētu bezkontakta maksājumu funkciju un jāievada kartes PIN kods. Bankomātus ar bezkontakta funkciju var atpazīt pēc karšu lasītāja ikonas. Ar to atrašanās vietām var iepazīties šeit.

    Reklāma

    “Nu jau daudzi Latvijas iedzīvotāji ikdienā dod priekšroku tieši bezkontakta norēķiniem – karti tikai nopīkstinot, tirdzniecības un pakalpojumu saņemšanas vietās tiek veikti jau 79% darījumu. Turklāt jau vairāk nekā pusmiljons klientu pēdējo 3 mēnešu laikā vismaz vienu reizi ir norēķinājušies, izmantojot viedierīci, un daudziem tas ir ikdienā ierastākais maksāšanas veids. Ceram, ka tagad šī funkcija padarīs ērtākus arī darījumus mūsu bankomātos – gan tiem, kuri savu karti piesaistījuši mobilajam tālrunim vai citai viedierīcei, gan tiem, kuri dod priekšroku fiziskai norēķinu kartei,” stāsta Swedbank Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs.

    Nopīkstinot karti, varēs veikt visas ierastās bankomāta darbības (skaidras naudas iemaksa, skaidras naudas izņemšana, atlikums un konta pārskats), izņemot PIN nomaiņu. Savukārt, nopīkstinot viedierīci jeb izmantojot mobile wallet piesaistītu karti, būs iespēja pārbaudīt konta atlikumu un izņemt skaidru naudu. Vienlaikus jaunā funkcionalitāte neietekmēs klientus, kuri joprojām vēlas izmantot bankomātu, ievietojot tajā maksājumu karti: arī šādi varēs izņemt un iemaksāt naudu, nomainīt bankomāta PIN kodu, apskatīt bankas konta atlikumu un veikt citas ierastās darbības.

    Šobrīd Latvijā ir 360 Swedbank bankomātu, no tiem 60% ir skaidras naudas izsniegšanas bankomāti, bet pārējie – universālie bankomāti, kuros naudu var gan izņemt, gan iemaksāt. Ar bankomātu tīkla karti, tostarp bezkontakta bankomātu atrašanās vietām, var iepazīties Swedbank mājaslapā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    falks
    13.06.2024 16:57

    Nu ta beidzot. Varēšu vēl vienu karti nenēsāt līdzi. Paliks tikai divas makā :)

    Ghhh
    14.06.2024 05:23
    Reply to  falks

    Tev pat maku nevajag

    Krotow
    13.06.2024 23:58

    Šis derētu arī SEB-omātiem. Pāris reizes pie bankomāta attapos tikai ar telefonu kabatā un nācās iet pakaļ makam ar karti.

    Usinss
    14.06.2024 09:46
    Reply to  Krotow

    Ka minimums bankomātiem ir NFC antenas un apzīmēta vieta, kur jāpīkstina karte. Ja Swedam aizies, SEB pēc pusotra gada sekos.

    rudzu rikas
    14.06.2024 21:19

    Smieklīgi, ka sliktākajai lv bankai (luminor) nfc jau sen ir.

    Reklāma