Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft ieklausās kritikā un veic trīs būtiskas izmaiņas gaidāmajai Windows Recall funkcionalitātei

    Jaunākie raksti

    Sākot ar 18. jūniju, lietotājiem, kuri izmanto Windows 11 operētājsistēmu un lietos Copilot+ mākslīgā intelekta atbalstu, tiks piedāvāta jauna Windows Recall funkcionalitāte, kas pētīs ekrānā notiekošās lietotāja darbība. Vēl pirms oficiālas nonākšanas pie lietotājiem, šis risinājums saņēmis pārmetumus par drošību un Microsoft veicis uzlabojumus.

    Windows Recall visu laiku fonā veic ekrānšāviņu uzņēmumus, lai tādējādi lietotājiem būtu iespēja atgriezties kādā pagātnes brīdī, kad lietotājs veica noteiktu darbību, kā arī tādējādi labāk izprast lietotāja darbības. Kaut arī šī funkcionalitāte skanēja ļoti interesanti un saistoši, tomēr fonā bija daudz jautājumu par reālo informācijas drošību.

    ReklāmaAdvertisement

    Tāpēc Microsoft veicis trīs lielus uzlabojumus. Pirmais būs lietotāju izvēle ieslēgt Recall vai nē, pirmajā uzstādīšanas reizē. Ja lietotājs izvēlēsies palaist Recall servisu, būs nepieciešams uzstādīt Windows Hello biometriskās drošības autentifikāciju. Tā nodrošinās to, ka šiem datiem nebūs iespējams piekļūt bez papildu autentifikācijas.

    Trešā lielā izmaiņa ir uzņemto ekrānuzņēmumu datubāzes šifrēšana, kuru Recall pārveido tekstuālā formā. Pirms tam bez šīm izmaiņām bija ļoti lielas drošības bažas par vieglu piekļuvi lietotāju informācijai, piemēram, lietotājvārdiem un parolēm. Jau nākamnedēļ būs pirmā skaidrība par Recall reālo pielietojumu un noderīgumu ikdienā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    11.06.2024 12:50

    Šāviņus? Bailīgi!

    Ivis
    11.06.2024 15:14
    Reply to  Biteme

    Ekrāntveršana kaut kā drošāk izklausās

    Reklāma