Web Analytics
More
    Reklāma

    Kanāda iekasēs 5% no straumēšanas servisu apgrozījuma, lai stiprinātu vietējos satura radītājus

    Jaunākie raksti

    Sākot ar šī gada septembra, Kanāda nolēmusi iekasēt 5% no pasaulē populārāko straumēšanas servisu apgrozījuma, lai ar šo naudu atbalstītu vietējos medijus un saturu.

    Šāda komisijas maksa iespējama pateicoties Kanādas valdības izdotajiem likumiem 2023. gadā, kas nākotnē ļaus iekasēt papildu 200 miljonu dolāru gadā. Tas attieksies uz tiem straumēšanas servisiem, kuru apgrozījums Kanādas tirgū ir sākot no 25 miljoniem dolāru gadā. Līdz ar to tā netiks piemērota visiem servisiem.

    Reklāma

    Protams, komisija būs jāmaksā visām lielākajām un populārākajām straumēšanas platformām, kas jau izteikušas savu neapmierinātību. Regulējums neattieksies vienīgi uz audiogrāmatām, raidierakstiem, videospēļu straumēšanu un lietotāju pašu radītu saturu. Līdz ar to YouTube varēs izvairīties no šīs 5% komisijas maksas, tikmēr tā skars Spotify, Netflix, Amazon, Apple u.c.

    Nauda tiks novirzīta, lai stiprinātu vietējos medijus, kā arī saturu, lai aptvertu pēc iespējas lielāku lietotāju bāzi. Vienīgās bažas ir par to, ka straumēšanas servisi varētu celt savas abonementu maksas, lai kompensētu gaidāmo komisiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    09.06.2024 10:19

    Re, Kanādā komunisms….

    KaliLinuxUser
    10.06.2024 00:08
    Reply to  Biteme

    Šveicē to pašu pieņēmr raisās, Eiropā ne vienā vien valstī līdzīgi.

    Reklāma