Web Analytics
More
    Reklāma

    No ražošanas līnijas nobraucis pirmais jaunā elektriskā Volvo EX90 flagmaņa eksemplārs

    Jaunākie raksti

    Volvo oficiāli uzsācis ražot savu jauno elektrisko flagmani EX90 – lai arī ražošana dažādu iemeslu dēļ sākusies vēlāk nekā cerēts, pirmais eksemplārs rūpnīcā Dienvidkarolīnas štatā ASV ir salikts, bet piegādes klientiem oficiāli sāksies gada otrajā pusē.

    Auto tika prezentēts vēl 2022. gadā, Volvo lepojoties ar daudzām jaunām vai labāk attīstām braukšanas un drošības palīgsistēmām. Mašīnas ražošanai bija jāsākas jau pērn, taču tā tika atlikta, lai uzlabotu programmatūru, īpaši LIDAR skenera integrāciju auto programmatūrā.

    Kompānijas vadītājs Džims Rovans to sauc par jaunas ēras sākumu Volvo vēsturē, iezīmējot jaunu laikmetu drošībā, tehnoloģiskajā attīstībā un ilgtspējā. Līdz ar šo modeli Volvo ievieš arī tā saucamo “akumulatora pasi”, kas ļauj noskaidrot dažādu informāciju par akumulatora un tā izejmateriālu izcelsmi, stāvokli un citas detaļas. Šāda “pase” būs obligāta prasība Eiropas Savienībā no 2027. gada, bet Volvo to gatavi piedāvāt jau tagad. Plašāk par mašīnas tehniskajiem parametriem un citu galveno informāciju var lasīt šeit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    06.06.2024 20:08

    Ļoti jauki!
    Ceru ka būs arī elektrisksks kaut kas līdzīgs V60/V70!

    Reklāma