Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija izmanto MI, lai izplatītu dezinformāciju par Parīzes olimpiskajām spēlēm

    Jaunākie raksti

    Attīstoties mākslīgajam intelektam (MI), iezīmējušās gan šīs tehnoloģijas radītās priekšrocības, gan riski. Pie riskiem noteikti varētu minēt privātumu, drošību, dezinformācijas un dziļviltojumu izplatīšanu. Šādi negatīvie piemēri parādās arvien biežāk, tostarp saistībā ar Parīzes olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies šovasar, no 26. jūlija līdz 11. augustam. Saistībā ar to “Microsoft” ziņojis par vairākiem gadījumiem, kad Krievijas influenceri izplatījuši dezinformāciju par šo sporta pasākumu, izmantojot MI.

    Saskaņā ar “Microsoft” draudu analīzes centra ziņojumu Krievijas aktieri izmantojuši MI ģenerētus videoklipus, attēlus un rakstus, lai grautu Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) reputāciju, izplatot bailes par vardarbību Olimpiskajās spēlēs.

    ReklāmaAdvertisement

    Piemēram, krievu aktieris ar segvārdu Storm-1679 izmantoja mākslīgo intelektu, lai “Netflix” izveidotu viltus dokumentālo filmu, kurā runātāja balss ļoti atgādina aktiera Toma Krūza balsi. Filmas radītājs ļoti centies par SOK radīt negatīvu iespaidu un nomelnot to. Saskaņā ar “Microsoft” ziņojumu šī dokumentālā filma radīja visai pārliecinošu iespaidu, jo tajā bija iekļauti dažādi viedokļi un specefekti, kas lika noticēt, ka tās tapšanā ieguldīts daudz laika un pūļu.

    Tāpat šis Storm-1679 ar MI palīdzību radījis viltus ziņas, kas apzīmētas kā “uzticamas” no labi zināmiem avotiem, piemēram, “Euro News” vai “France24”. Šādā veidā aktieris izplatījis ļaunprātīgus melus par to, ka Parīze ir noraizējusies par iespējamo vardarbību, ko varētu radīt gaidāmās Olimpiskās spēles.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    06.06.2024 17:06

    SOK reputācija? Vai tas ir joks?)) Tā taču jau sen ir zaudēta daudzajos korupcijas skandālos.

    Reklāma