Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iesniedz patentu salokāmajam telefonam, kas spējīgs atjaunot ekrāna pārklājumu

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple iesniedzis patentu, kas norāda uz salokāmu viedtālruni ar spēju salabot ekrānā radušās švīkas un ielocījumus. Nākotnē tas ļautu izveidot izturīgāku salokāmo iPhone modeli.

    Šobrīd esošo salokāmo viedtālruņu ekrāni ir plānāki nekā klasiskās formās telefoniem, jo tādējādi tos ir iespējams salocīt. Taču tas nozīmē papildu risku, ka šo ekrānu ir vieglāk sabojāt, kā arī tas nav tik stiklots, kas varbūt ne visiem liksies patīkams pieskārieniem. Apple ir iesniedzis savu patentu, kas varētu uzlabot potenciālo salokāmo ekrānu drošību dažāda veida ierīcēs.

    Reklāma
    Advertisement

    Telefona ekrāna augšpusē varētu būt “pašdziedinoša materiāla” pārklājums, kas ir spējīgs aizpildīt iespiedumu pat bez ārējas iejaukšanās. Citos piemēros tālrunis varētu nodrošināt siltumu, gaismu vai elektrisko strāvu uz virsmas, lai stimulētu šo labošanas procesu. Tas varētu ietvert caurspīdīgus vadītājus, kas silda displeja pārklājuma slāni, kad ierīce tiek uzlādēta vai kad lietotāji to aktivizē.

    Kā jau parasti, tas ir tikai patents, un nav teikts, ka tas vispār ieraudzīs dienasgaismu. Tomēr arvien vairāk un vairāk informācijas norāda uz to, ka arī Apple savā iekšienē strādā pie salokāmā viedtālruņa.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    23.05.2024 21:33

    totāls murgs – šādi arī tiek bremzēts progress, jo ja Jānis tiešām tādu ekrāna pārklājumu izdomās, tad neko ar to nevarēs darīt un gūt peļņu, kamēr Apple neko no tā neprot un faktiski gaida, ka kad kāds Jānis to izdomās un tad būs spiests par 100 euro pārdot savu ideju… Patentus vajadzētu piešķirt par reāli darbojošiem paraugiem – apple tādā ziņā ir izteikts anti piemērs, jo visu laiku paratizē uz citiem

    Reklāma