Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” izstrādā tehnoloģiju, kas ļautu lietotājiem rakstīt ar acīm

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Microsoft” publicējusi jaunu patentu visai inovatīvam risinājumam ar nosaukumu “Eye-Gaze”. Tas lietotājiem ļautu mijiedarboties ar elektroniskajām ierīcēm, rakstīšanai neizmantojot rokas un pirkstus, bet gan acis.

    Risinājuma darbības pamatā ir tā sauktā “dwell-free” tehnoloģija, kas nozīmē, ka rakstīšana tiek veikta, izmantojot acu kustības. Lietotājs varētu rakstīt, skatoties uz taustiņiem ierīces ekrānā. Burti tiktu likti kopā, tehnoloģijai izsekojot acu kustības.

    Reklāma

    Tā kā rakstīšana notiktu, izmantojot redzi, būtiski, ka ir padomāts par to, lai acis nenogurtu. To nodrošina “Eye-Gaze” risinājumā iestrādātie mākslīgā intelekta rīki kā teksta prognozēšana un mašīnmācīšanās. Tie ļautu paredzēt vārdus, ko lietotājs vēlas uzrakstīt, izsekojot acu kustībām pa tastatūru vai aplūkojot vārda pirmo un pēdējo burtu. Līdz ar to lietotājam nebūtu jāraksta pilni vārdi, kas ietaupa gan laiku, gan nenogurdina tik ļoti acis.

    “Microsoft” norāda, ka šo tehnoloģiju būtu iespējams integrēt tālruņos, planšetdatoros un personālajos datoros un to varētu izmantot īsziņu, e-pastu rakstīšanai, kā arī tīmekļa pārlūkprogrammās, meklētājprogrammās un citās lietojumprogrammās ar teksta ievades opcijām.

    Domājot par papildus pielietojumu šai tehnoloģijai, lietotājs ar acu kustībām varētu pielāgot arī iestatījumus, piemēram, audio skaļumu, spilgtumu utml. Līdz ar to šāds risinājums būtu lieliski piemērots cilvēkiem ar smagiem roku kustību traucējumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma