Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukraina prezentē mākslīgā intelekta ģenerētu Ārlietu ministrijas preses pārstāvi

    Jaunākie raksti

    Aizvadītajā nedēļā Ukraina prezentēja savu sasniegumu mākslīgā intelekta (MI) jomā. Pasaule tika iepazīstināta ar MI ģenerētu preses pārstāvi Viktoriju, kura sniegs oficiālus paziņojumus Ukrainas Ārlietu ministrijas vārdā.

    Ministrija paziņoja, ka “pirmo reizi vēsturē” izmantos digitālo preses pārstāvi, lai lasītu tās paziņojumus, kurus joprojām sagatavos cilvēki. MI ģenerētā preses pārstāve, tērpta tumšā uzvalkā, sociālajos medijos publicētajā prezentācijā iepazīstināja sevi kā Viktoriju Ši, “digitālu personu”. Viņa runājot gan kustina galvu, gan žestikulē, kas rada diezgan dzīva cilvēka iespaidu.

    Reklāma

    Ārlietu ministrijas preses dienests norādīja, ka Ši sniegtie paziņojumi nebūs MI ģenerēti, tos joprojām gan rakstīs, gan pārbaudīs cilvēki. Līdz ar to MI nopelns ir vienīgi Viktorijas vizuālā daļa. Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba uzsvēra, ka MI ģenerētā ministrijas preses pārstāve esot “tehnoloģisks lēciens, ko vēl nav spējis izdarīt neviens diplomātiskais dienests pasaulē”.

    Jāatzīmē, ka šīs MI ģenerētās preses pārstāves vārds, kā arī izskats un balss nav izvēlēti nejauši. Viņas vārds ir veidots no vārda “victory”, kas tulkojumā nozīmē “uzvara”, un ukraiņu frāzes par mākslīgo intelektu: штучний інтелект. Savukārt Viktorijas Ši izskats un balss veidoti pēc reālas ukraiņu personas – dziedātājas un Ukrainas realitātes šova “The Bachelor” versijas bijušās dalībnieces Rozālijas Nombres.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xs1
    07.05.2024 09:40

    Cik diez Viktorijai ir augsts korumpētības procents ?

    Skābene
    07.05.2024 09:41

    Ukraiņi jau labu laiku ražo MI veidotus video! Vismaz tagad pie Youtube video parādās paziņojumi par māķslīgi veidotu saturu.

    Zorge
    07.05.2024 09:50

    Laikam mācās no kļūdas ar Arestoviču. Cilvēks, kura vienīgais uzdevums ir sniegt informāciju, tiek apvēltīts ar nepamatotu pievienotu vērtību un politikas subjektu.
    Vienīgi mulsina Vikijas etniskā piederība.

    Profs
    07.05.2024 20:26
    Reply to  Zorge

    līdzīga Rozālijai Nombrei pēc solārija apmeklējuma – nekā mulsinoša tur nav. Bet nu tās kustības tādas mākslīgas un bezpersoniskas – gribēju atrast kādu video, kur lamātu iebrucējus, bet neko neatradu ātrumā

    Janis
    08.05.2024 18:40

    Melna krāsa! Eiropas tolerance pret musulmaņiem! Nākotnes kods

    Reklāma