Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple oficiāli atļauj veikt iPhone detaļu nomaiņu pašu spēkiem

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku mēnešu gaidīšanas, beidzot ikviens Apple iPhone lietotājs ASV var mēģināt veikt daļu komponenšu nomaiņu pašrocīgi, izmantojot uzņēmuma Self Service Repair programmu.

    Pagājušajā gada novembrī ziņojām, ka Apple nākotnes plānos ir ļaut ikvienam lietotājam pašam spēt veikt iekārtu remontu, un beidzot šī ideja sāk materializēties. Pagaidām gan tikai Amerikas tirgū, tomēr pieejamība pakāpeniski paplašināsies. Programmas ietvaros ikvienam cilvēkam būs iespējams iegādāties tādas komponentes, kā akumulatoru, kameras un displeju, piekļūt instrukcijām un instrumentiem. Uzņēmums pat piedāvās iespēju noīrēt speciālos rīkus remonta veikšana par 49 dolāriem, lai tie nav jāiegādājas.

    Pagaidām šī iespēja darbojas tikai ar iPhone 12, iPhone 13 un trešās paaudzes iPhone SE modeļiem. Nākotnē komponenšu nomaiņu varēs veikt arī Apple datoriem, tomēr tas darbosies tikai ar M sērijas aprīkotajām ierīcēm, līdz ar to uzņēmums labi apspēlējis šo situāciju, izslēdzot Intel darbinātos Mac datorus. Reizē ar programmas palaišanu, Apple izcēlis to, ka Amerikā šobrīd 8 no 10 uzņēmuma produktu lietotājiem dzīvo 20 minūšu attālumā no oficiālā servisa. Tādējādi uzsverot nepieciešamību un iespēju iekārtas labot autorizētajos servisos.

    Protams, šī iniciatīva vairāk saistīta ar Right to Repair kustību un pieņemtajiem likumiem ASV, kas paredz, ka elektroiekārtām jākļūst vieglāk labojamām un saprotamām. Redzam, ka tā tiešām nes augļus, jo programmai pievienosies arī Google un Samsung. Tomēr ir daudz jautājumu par reālo iespēju kaut ko nomainīt, īpaši runājot par pielīmētajiem ekrāniem pie telefona korpusa, kas noteikti nebūs tāds ikdienas remonts ar atskrūvēšanu un komponentes nomaiņu.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    User
    29.04.2022 11:22

    Kārtējais PR stunt no Apple puses, lai salobētu valdību un varētu teikt ka Apple atbalsta remontus. Baterijas oficiāli dabūt tāpat nevar un nevarēs, kas ir pati svarīgākā detaļa.

    digitalk
    29.04.2022 13:19
    Reply to  User
    BTR
    01.05.2022 10:38

    wooow kāds notikums woooow nu vsjo jāiet tērēties :D

    Niks
    07.05.2022 16:20
    Reply to  BTR

    Ko pīksti abram?
    Bija šeit lietotāji kuri baigi bimbāja, ka apple neļauj labot savas ierīces “svešajiem”, tagada atļauj un atkal vienam bimbulim ir slikti…

    Reklāma