Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple ļaus ikvienam no mums oficiāli labot savus produktus

    Jaunākie raksti

    Ar visai pārsteidzošu paziņojumu klajā nācis uzņēmums Apple, kurš principā ikvienam cilvēkam sniegs iespēju piekļūt oficiālajām ierīču detaļām, lai tās spētu nomainīt un labot pašu spēkiem. Kā pirmie produkti būs iPhone 12 un iPhone 13 viedtālruņu modeļi.

    Dažādu elektroierīču labošana noteikti nav pastaiga mežā, un nemaz nerunājot par Apple vēlmi kontrolēt visu, kas saistīts ar viņu produktiem. Taču 17. novembrī uzņēmums paziņojis par jaunu pakalpojumu – Self Service Repair. Tas ļaus ikvienam indivīdam piekļūt un iegādāties oficiālās ierīču komponentes un instrumentus, lai veiktu to nomaiņu. Līdz šim tas bija iespējams oficiālajos servisa punktos, kuriem jau kādu laiku var pieteikties arī Latvijas servisi.

    Kā pirmie produkti, kurus varēs labot pateicoties programmai, būs iPhone 12 un iPhone 13 modeļi. Līdz ar to varēs iegādāties gan oficiālo displeju, gan bateriju vai kameras moduli un to nomainīt pašu spēkiem. Protams, Apple joprojām uzsver, ka pirms darbu veikšanas noteikti vajag iepazīties gan ar veicamajiem soļiem, gan konsultēties ar ekspertiem. Vislabāk darbu uzticēt profesionāļiem, kuriem ir pieredze ar šo. Tomēr tik un tā šis ir liels pārsteigums no uzņēmuma puses, kas savā ziņā nāk pretim ASV kustībai “Right to Repair”. Principā ikviens jauno iPhone īpašnieks varēs savām rokām labot savu telefonu, te gan jautājums par to, cik tas ir viegli.

    Papildu bonus būs iespēja nomainīto komponenti sūtīt atpakaļ Apple uz pārstrādi, pretim saņemot atlaidi nākamajiem pirkumiem.  Self Service Repair programma sāksies no nākamā gada, un sākotnēji būs pieejama ASV. Pieejamība pakāpeniski papildināsies, kā arī augs labojamo produktu klāsts, piemēram, ar M1 procesoru darbinātajiem datoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Dzerve
    19.11.2021 13:23

    Šis solis pacels pārdošanas apjomus – vispirms remonta entuziasts nopērk jaunu displeju, tad remontējot sačakarē gan to, gan telefonu un tad pērk jaunu telefonu :)

    Kursors.lv
    19.11.2021 14:53

    Rossmannam jau ir viedoklis par šo: https://youtu.be/2jCtVDCiY_8

    Useris
    19.11.2021 16:35

    Nav viss tik rožaini. Detaļas varēs dabūt tikai no Apple un piesaistītas serial number. Nevarēs no sievas/vīra vecā iPhone paņemt displeju un nomainīt. Nevarēs nopirkt lētu iPhone ar beigtu plati un ielikt plati no cita iPhone ar sistu displeju.

    azad
    20.11.2021 09:22

    Tad jau nav tālu līdz joka īstenošanai, ka jaunie Iphoni nāks izjauktā veidā:)

    Krotow
    20.11.2021 17:46

    Tur piedāvā mainīt tikai gatavus blokus pa dārgo. Mātesdēļu remontētājiem u.c. kuriem vajag konkrētas detaļas un piemēram tikai displeja paneli vai tikai jaunu klaviatūru beigtās vietā bez visas apkārtējās uzkabes kas maksā 3x dārgāk, no Apple joprojām tikai vidējais pirksts. Par to arī Rosmans nupat YouTube uzsprēgāja. Cerams, ka kur kaut kas labosies.

    Ainis
    21.11.2021 17:07

    Aha nopirki pakalpojumu, nopirki detaļu, neprazdams salauzi vēl ko garantijas nav detaļas nav un beigās sanāk lētāk nopirkt jaunu ābolu.

    Reklāma