Web Analytics
More
    Reklāma

    Sadarbībā ar iFixit varēs labot arī Google Pixel viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Pēdējo mēnešu laikā daļa no lielajiem viedtālruņu zīmoliem paziņojuši par iespēju, ka ikvienam lietotājam būs pieeja oficiālajām rezerves daļām, lai pašu spēkiem tās nomainītu. Samsung un Apple pulkam tagad pievienojies arī Google, kas noslēdzis sadarbību ar iFixit, lai piedāvātu gan komponentes, gan instrukcijas Pixel telefonu remontam.

    Ikvienam Pixel 2 un jaunāka modeļa īpašniekam tagad būs iespējams iegādāties dažādas viedtālruņu komponentes un atbilstošos instrumentus, lai pašrocīgu spētu veikt daļu remonta. Kā norāda Google, tad īpašniekiem būs iespējams veikt telefona galveno detaļu nomaiņu, kas ir baterija, kameras un displejs. Tāpat norādīts, ka būs iespējams veikt arī citu komponenšu nomaiņu. Šī iespēja būs pieejama jau diezgan senajiem Pixel 2 un Pixel 2 XL modeļiem, kā arī jaunākajiem Pixel 6 un Pixel 6 Pro.

    Reklāma

    iFixit mājaslapā varēs iegādāties gan oriģinālās komponentes, gan speciālo instrumentu komplektu, lai veiktu manipulācijas. Pakalpojums būs pieejams Austrālijā, Kanādā, ASV, Lielbritānijā un Eiropas Savienības dalībvalstīs, tā kā arī latvieši varēs labot savus Pixel telefonus. Bet cik nu gan viņi mums ir reāli izplatīti un pieejami… Google jau ir paziņojis, ka arī nākotnes Pixel modeļu kontekstā darbosies noslēgtā sadarbība, tomēr pagaidām nav precīzs saraksts ar komponentēm, kuras būs pieejamas iFixit.

    Katrā ziņā patīkamas ziņas, ka lielie telefonu ražotāji tomēr atver remonta iespējas ikvienam lietotājam, kurš ir gatavs uzņemties risku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kartupelis3
    11.04.2022 13:11

    hmm… tā jau jauki.. vai komplektā ietilps arī fēns displeja līmes atkausēšanai?

    Reinis Rozitis
    11.04.2022 13:33

    > ka lielie telefonu ražotāji tomēr atver remonta iespējas

    Drīzāk jau ne (labas) gribas izpausme, bet “Right to repair” kustības / tiesību aktu dēļ https://www.theverge.com/2021/7/21/22587331/right-to-repair-apple-iphone-ftc-lina-khan-open-meeting

    Igors un Draugi
    25.04.2022 22:49

    Kā tad varēs īpašnieki pašrocīgi mainīt bateriju? Pixelim ir izņemamā baterija?

    digitalk
    26.04.2022 00:13

    gribēsi labot — vai nu čakarēsies ar fēnu, riskējot visu sabojāt, vai arī pirksi karsējamo paliktni par ~100 eiro. un labo uz nebēdu, detaļas brīvi nopērkamas ;)

    Reklāma