Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung sadarbībā ar iFixit sniegs iespēju ikvienam labot savu Galaxy viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Samsung noslēdzis sadarbību ar ierīču izjaucējiem iFixit, lai ikvienam piedāvātu skaidras instrukcijas, kādā veidā salabot un nomainīt noteiktas komponentes savā Galaxy viedtālrunī.

    Līdzīgu programmu pagājušajā gadā izziņoja Apple, kas ļaus ikvienam iPhone 12 un iPhone 13 viedtālrunim veikt noteiktu detaļu nomaiņu pašu spēkiem. Tagad šādu iespēju piedāvās arī Samsung. Sadarbībā ar iFixit tiks piedāvātas oriģinālās komponentes, atbilstoši instrumenti un instrukcijas, lai to pareizi veiktu. Pagaidām šāda iespēja būs pietiekami ierobežotam produktu skaitam – Galaxy S20, Galaxy S21 viedtālruņiem, un Tab S7 Plus planšetdatoram. Piemēram, remontu pašu spēkiem vēl nevarēs veikt jaunākajam Galaxy S22 modelim.

    Reklāma

    Programma savu oficiālo darbību sāks šī gada vasarā. Lietotāji pašu spēkiem varēs veikt ekrāna, aizmugurējā korpusa, kā arī uzlādes ligzdas nomaiņu, lietotās detaļas atgriežot atpakaļ Samsung. Šis solis ļaus paildzināt ierīču dzīvi, kas iet kopā ar mūsdienu zaļo dzīvesveidu. Tāpat šī sadarbība kalpo par atbildi Amerikā noteiktajam “right-to-repair” likumam, ka elektroierīcēm ir jābūt diezgan viegli labojamām, lai tās ātri vien nekļūtu par atkritumiem.

    Būtu interesanti redzēt cik daudz cilvēku izmanto šo iespēju, jo man nebūtu pārliecības, ka es varu salabot kādu dārgu premium klases elektroierīci, lai tā pēc tam darbotos. Tāpat jautājums, vai Apple gadījumā būs jāveic telefona GSMA numura pārbaude, jo nesen kā uzņēmums paziņoja, ka nelabos zagtus telefonus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Bukovskis
    02.04.2022 12:01

    Man kā reiz jāmaina aizmugurējais stikliņš s20+ :D

    Aigars Axx
    02.04.2022 13:02

    “Kā reiz” :-)
    Krievs?

    Jānis Bukovskis
    02.04.2022 14:41
    Reply to  Aigars Axx

    100% :)

    Krotow
    02.04.2022 14:52
    Reply to  Aigars Axx

    Tādi vārdiņi ir daudziem latviešiem pielipuši.

    Andis
    02.04.2022 19:40
    Reply to  Krotow

    Tekstā “pietiekami viegli” (довольно легко). Pareizi būtu: diezgan viegli.

    Elektriķis
    03.04.2022 08:03
    Reply to  Andis

    Vai neesi sajaucis? “Pietiekami” ir “dostatočno” un “diezgan” ir “dovoļno”.
    Tās jau var uzskatīt par niansēm. “Kā reiz” vismaz nav aizgājis līdz žurnālistiem, bet “uz pusi mazāk un vairāk” un “truba” jau ir integrēta mūsu valodā.

    Morgen
    04.04.2022 01:33
    Reply to  Andis

    Man šķiet, ka “pietiekami” ir vārds ar šaurāku un precīzāku nozīmi, jo vārdam “diezgan” viena no biežāk lietotajām nozīmēm ir “vidēji lielā mērā, samērā daudz”.
    Tātad kaut kas var būt “diezgan”, bet tik un tā var nebūt “pietiekami”.
    Piemēram: “Lai gan gan viņš ir diezgan zinošs savā jomā, ar to nebija pietiekami, lai nokārtotu eksāmenu”.
    Un piemērs tuvāk konkrētajam gadījumam: “Lai gan ražotājs lielā mērā bija parūpējies par diezgan vieglu remontu, likumpārstāvju un remonta speciālistu skatījumā ar to nebija pietiekami”.

    Krotow
    02.04.2022 15:36

    Ļoti labi. Ja Samsung taisīs savus telefonus vieglāk remontējamus, tos arī vairāk pirks. Lai nu kā iet ar ekrāniem, taču iespēja nomainīt bateriju un izļurkātu USB portu pēc 2-3 gadiem nav mazāk svarīga.

    Ar zagtajiem telefoniem, kurus izdevies atgūt, nevajadzētu būt problēmām. Īpašniekam ar personu apliecinošu dokumentu un pašu telefonu rokās jāierodas pie mobilā provaidera vai Apple gadijumā – pie vietējā Apple parstavja, kur telefonu atbloķēs.

    Reklāma