Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone viedtālruņiem 2021. gadā bijusi augstākā otrreizējā tirgus vērtība

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums SellCell publiskojis datus par to, kāda ir lietoto viedtālruņu vērtība 2021. gadā, pārdodot tos otrreizējā tirgū. Topā pirmās četras vietas aizņem iPhone 12 modeļi.

    Jau gadu no gada ir zināms, ka Apple viedtālruņiem ir vislielākā un stabilākā vērtība lietoto telefonu tirgū, kas nozīmē, ka tiem ir vismazākais nolietojums un cenas kritums. Attiecīgi 2020. gadā izlaistais iPhone 12 Pro Max modelis 2021. gadā bija zaudējis 31,7% procentu savas vērtības. Tas nozīmē, ka pēc gada lietošanas, iPhone modeļa vērtība tirgū joprojām ir divas trešdaļas no sākuma cenas. Lielajam iPhone seko iPhone 12 Pro, iPhone 12, bet vislielāko cenas kritumu Apple viedtālruņu saimē ieņem iPhone 12 mini. Tā vērtība samazinājusies par 43,8%.

    Avots: 9TO5Mac

    Labāko vērtību pieciniekā atrodas tikai viens Android operētājsistēmas tālrunis, un tas ir Google Pixel 5 modelis. Tā vērtība kritusi gandrīz uz pusi, kas ir 49,8%. Tātad varam redzēt cik liela ir Apple dominance otrreizējās vērtības noturēšanā. SellCell dalījies arī ar anti topu, kur vislielākais vērtības kritums bijis Motorola One Hyper ar 85,7% kritumu, bet vietu zemāk Motorola Razr ar 85,3%. Šajā lejas gala pieciniekā atrodas Motorola un LG brendi.

    Avots: 9TO5Mac

    Apple īpašnieki ir vieni no naskākajiem, kuri ik pēc diviem gadiem veic savu telefonu atgriešanu pārdevējam, lai iegādātos jaunu modeli. Piemēram, iPhone 11 bijis populārākais viedtālrunis, kas ticis atpirkts, pretī saņemot iPhone 13 modeli. Arī iPhone 12 modeļi bijuši populāri atgriešanai pēc viena gada lietošanas, jo augstā vērtība ļauj iegādāties iPhone 13, piemaksājot salīdzinoši mazu summu. Apple dominējis arī atjaunoto produktu tirgū (angliski refurbished products), kurā populārākais bijis 2018. gadā izlaistais iPhone Xr.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edijs
    27.01.2022 11:23

    Interesanti kā būs ar intel mac datoriem.

    Reklāma