Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izmantojusi dubultaģentu, lai iegūtu informāciju par baumu nopludinātājiem

    Jaunākie raksti

    Medijos parādījos interesanta informācija, kā Apple, izmantojot cilvēku, kas ir iefiltrējies dažādu saistīto produktu baumu nopludināšanā, ir mēģinājusi iegūt pierādījumus, kur un kā šāda informācija tiek iegūta.

    Ziņojumā pieejama informācija par Andreju Šumeiko, kas interneta vidē bija zināms kā “YRH04E”. Viņš pats ir piedāvājis dažādu informāciju par Apple, kā arī piedāvājis iegādāties zagtas Apple ierīces Twitter un Discord platformās. Tas darīts ar domu, lai radītu uzticamību informācijas nopludinātāju vidū un piesaistītu baumotājus. Taču patiesībā Šumeiko ir sadarbojies ar Apple globālās drošības komandu (angliski Apple’s Global Security team), lai spētu izsekot un atklāt šīs personas.

    Informācijas iegūšanas misija ir sākusies pagājušā gada maijā, kad Šumeiko ir ticis uz pēdām kādam Vācijā strādājošam Apple darbiniekam. Viņš piedāvājis iegādāties zagtu iPhone 11 viedtālruni ar iOS 14 operētājsistēmu, kura vēl nebija precīzi izziņota, jo tas notika tikai jūnija beigās WWDC20 ietvaros. Šis, nu jau bijušais darbinieks, ir bijis daļa no Apple Maps izstrādes komandas, tāpēc viņam bija pieeja tajā brīdī vēl oficiāli neizziņotajai iOS operētājsistēmai. Tāpat viņš bija gatavs pārdot pieeju Apple iekšējai informācijai.

    Kaut arī Šumeiko cerējis, ka Apple viņam piedāvās kādu finansiālu atbalstu par sniegto informāciju, ziņu pienesējs tomēr palicis ar garu degunu, jo nekas tāds nav saņemts. Tāpat viņš cerēja, ka šādā veidā uzņēmuma acīs viņš spētu izpirkt savu vainu, ka ir bijis daļa no šis informācijas nopludinātāju grupas. Tā kā tas nav noticis, tad Šumeiko šobrīd dalījies ar savu pieredzi, jo vēlas būt atklāts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    20.08.2021 16:19

    Skatoties foto palika interesanti, cik lielam jābūt ābolfonam, lai uz tā būtu 4 un 5 kameras.

    Reklāma