Web Analytics
More
    Reklāma

    Atkal kļūstot par bagātāko cilvēku, Īlons Masks īpaši sveic otrās vietas ieguvēju Džefu Bezosu

    Jaunākie raksti

    “Tesla” un “SpaceX” vadītājs Īlons Masks atkal kļuvis par bagātāko cilvēku pasaulē un trešo, kura īpašumu vērtība pārsniedz 200 miljardus ASV dolāru (200,7 miljardi USD). Šajā cīņā Masks apsteidzis nevienu citu kā Džefu Bezosu, kuram diezgan ilgi piederēja pasaules bagātākā cilvēka tituls un kura bagātības pašreiz sasniedz 192,5 miljardus dolāru. Īlons šo notikumu atzīmēja gluži savā stilā, Bezosam nosūtot trofeju ar lielu ciparu 2 un sudraba medaļu.

    Masks norādījis, ka šādā veidā vēlējies Bezosam atstāt atgādinājumu, kurās pozīcijās viņi atrodas “Forbes” miljardieru sarakstā. Uz šo uzmanības apliecinājumu Džefs Bezoss atbildējis: “Thank You!”.

    Reklāma

    Šis nav vienīgais saraksts, kur abi miljardieri cenšas pārtrumpot viens otru. Otrs, protams, ir kosmosa industrija. Abi vīrieši vada konkurējošas raķešu kompānijas. Bezoss nodibināja “Blue Origin” 2000. gadā, bet Masks 2002. gadā – “SpaceX“. Visai sīva sacensība pašreiz norit par līgumiem ar NASA, kur pagaidām favorītos ir “SpaceX”, taču arī “Blue Origin” tik viegli nepadodas un pat ar tiesas palīdzību cenšas sev izcīnīt tiesības paveikt kādu lielāku kosmosa projektu. Protams, nedrīkst aizmirst, ka 20. jūlijā “Blue Origin” veica savu pirmo komerciālo lidojumu kosmosā, kamēr “SpaceX” 18. septembrī veiksmīgi noslēdza pirmo pilnībā privāto kosmosa misiju.

    Jāpiezīmē, ka 200 miljardu dolāru lielu bagātību bez Īlona Maska iepriekš uzkrājis arī Džefs Bezoss un Francijas luksusa preču ražotāja LVMH izpilddirektors Bernards Arno (Bernard Arnault), kurš pašreiz ir trešais turīgākais cilvēks pasaulē (174 miljardi USD) un kura konglomerātā ietilpst tādi pazīstami zīmoli kā “Moët Hennessy”, “Louis Vuitton”, “Dior”.

    AvotsForbes
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    30.09.2021 11:40

    Prieks par tehnoloģiju “uzvaru” šajā jomā. Tradicionāli augšā bija naudas mijēji un augļotāji. Cerams ka trešā vieta arī nošļuks uz leju.

    ggggg
    30.09.2021 14:12

    Īlons Masks ir pieaudzis bērns. Small dick energy.

    Opis
    30.09.2021 15:58
    Reply to  ggggg

    Tieši tādi “savādņi” to pasauli bīda uz priekšu jo mēs “normālie” to nevaram.

    ggggg
    30.09.2021 16:22
    Reply to  Opis

    Atklāti sakot, nezinu nevienu progresa bīdītāju, kas veido publiskas drāmas, twitterī veic manipulācijas ar uzņēmumu akciju cenām, kādu sauc par “pedo guy”, taisa smieklīgas memes un raksta 420 69 jociņus utt. Cilvēkam vajag publiku. Un publikai vajag savu superzvaigzni, kurai publika piedod daudz – sākot ar izvairīšanos no income tax, tirgus manipulācijām, maldinošām reklāmām (full self-driving car), žurnālistikas noniecināšanu, un beidzot ar konkurentu publisku noniecināšanu (Geitss tāds, Bezoss šitāds, tikai lūzeri no Teslas iet uz Apple utt). Atliek tikai padejot uz skatuves pie Grimes un skatītāji lauž krēslus no prieka. This is what I call religion.

    Last edited 2 years ago by ggggg
    Alberts Kviesis
    30.09.2021 18:19

    Īlons ir sava laikmeta trollis. Turklāt ļoti gudrs un apdāvināts. Labi, ka nav nūģis vai intraverts, vismaz pārējiem jautrāk uz šo klaunādi skatīties. Tas, ka par tevi runā, jau ir labi

    ddsds
    30.09.2021 20:31

    vispār jau vins IR introverts, paguuglee, geenij

    Alberts Kviesis
    30.09.2021 22:20
    Reply to  ddsds

    Ir cilvēki, kas dara pretējo, lai sevi izmainītu. Piemēram, tas, kurš nemāk publiski runāt un uzstāties, vienkārši ņem dalību konferencēs un uzstājas. Tas, kurš $irš gudri, droši vien arī no tā šo to vēlas panākt, sākot jau ar sevi. Katram savs

    ggggg
    01.10.2021 15:04

    Jā, viņš ir gudrs, ir arī daudz sasniedzis. Veiksmīgi ir padarījis elektroauto stilīgu, SpaceX projekts ir iespaidīgs. Tik žēl, ka trollisms nāk komplektā.
    Varbūt tagad pārāk depresīvi laiki, varbūt presē, TV un internetā pārāk daudz negativitātes, taču izskatās, ka pēdējos gados klaunrāde ir trendīga. Vispirms pasaules varenākais cilvēks klaunojas un mums ir jautri. Tad pasaules bagātākais cilvēks klaunojas un mums ir jautri. :)

    01.10.2021 02:15

    “kļuvis par bagātāko cilvēku pasaulē”

    varbūt tomēr nevajag tiražēt šo amerikāņu Forbes marazmātisko tekstu? akcijas nav bagātība, tie ir papīrīši. bagātākie ir nekustamā īpašuma īpašnieki. smieklīgi gan izklausās, kā “krējumīgs krējums” ;)

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Raimonds
    01.10.2021 08:17
    Reply to  digitalk

    Bagātākie ir cilvēki ar kuplām ģimenēm, laimīgiem bērniem un mīlošu sievu. Ne papīrs, ne māja vai tavs dzīvoklis neatbalstīs tevi, kad jutīsies s*dīgi.

    01.10.2021 13:35
    Reply to  Raimonds

    varu oponēt. viena autoavārija tevi var pārvērst par nabagu. ne sievas, ne bērnu.

    draugi, un es nedomāju mūsdienu invitētos 500+ “draugus” — ir īstā bagātība. sieva var aizlaist pa kreisi un novērsties, radinieki var būt mantkārīgi un/vai nodevīgi, pat ar mīlestību audzināti bērni — vnk nebūt blakus, kad tev ir slikti. toties, mērot piezemētās neForbes kategorijās, dzīvoklis tevi paglābs no bomžošanas un draugi palīdzēs, kad piezvanīsi. ne?

    Sandis
    01.10.2021 16:22
    Reply to  digitalk

    Nezinu, kādi Tev tie draugi, bet manējie par mani nelaimē aizmirsa. Lielākais atbalsts bija tieši no tuviniekiem un man svešiem cilvēkiem. Nenovēlu to dzīvē pārbaudīt! Tas noteikti var kādam dzīvi psiholoģiski sagraut vairāk nekā pati nelaime.

    01.10.2021 22:16
    Reply to  Sandis

    man izskatās, ka tu lieto vārda “draugs” nonivelēto nozīmi, kā “ilgi pazīstams cilvēks”, bez nopietnas emocionālās saiknes un nesavtīgi glābtām pakaļām. tiesa, tā ir vispārizplatīta problēma ar šī vārda nozīmi, dažādās valodās pat nācies izgudrot sirdsdraugs, labākie draugi, BFF utt.

    mana klasifikācija pieauguma kārtībā ir zināms cilvēks, paziņa, labs paziņa un draugs. un draugus parasti var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt, ja dzīvē paveicies, tad uz divu roku. tomēr tev pilnīga taisnība par svešiniekiem un tuviniekiem, es tikai apzīmēju iespējami zemāko kategoriju ģimeniskās saitēs.

    Gids
    01.10.2021 19:46
    Reply to  digitalk

    Šķiet Tev slikta pieredze ar sievietēm.
    Sievai/draudzenei daļēji jābūt, kā labākajam draugam un tuvākajam cilvēkam. Draugi parasti ir draugi, tikai tādēļ, ka sen ir pazīstami, tas arī ir vienīgais izskaidrojums. Nevajag precēt 1- 2 gadus pazīstamu babeni, problēmas parasti sākas pēc trešā/ceturtā gada, visam savs laiks…

    01.10.2021 22:20
    Reply to  Gids

    nevienā vietā nenorādīju, ka sieva/vīrs/LGBT partneris nevar būt draugs. tēloju “sātana advokātu”, zīmējot sliktāko scenāriju :)

    Sandis
    01.10.2021 22:54
    Reply to  digitalk

    Jautājums drusku ne par mūsu tēmu, bet kādēļ jaunos teikumus raksti ar mazo burtu?

    01.10.2021 23:24
    Reply to  Sandis

    slinkums? vēl joprojām gribu atšķirties no citiem rakstītājiem? :D

    protams, nē, bet diez vai varēšu tev sakarīgi loģiski atbildēt. onlainā es rakstu teikumus ar mazo burtu un visus uzrunāju uz tu, nevis Jūs. tā visdrīzāk būs FidoNet, IRC #latvia un viena Krievijas foruma ietekme, kuru esmu pataisījis par savu ‘rokrakstu’. bērnišķīgi laikam, bet neredzu iemeslu to mainīt. tāpat kā es reālajā dzīvē turpinu rakstīt nulli pārstrīpotu, jo citādi programmēšanā to var sajaukt ar lielo O.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    KKTK
    01.10.2021 08:42

    Bagātākais pēc šībrīža digitālo akciju vērtības.

    01.10.2021 13:20

    es nocitētu šī saraksta autorus — bagātākais pēc Forbes domām/uzskaites/aprēķiniem.
    vai “bagātākais Forbes 100 sarakstā”.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Lauris
    01.10.2021 13:46
    Reply to  digitalk

    Labu uzņēmumu akcijām ir augsta likviditāte, līdz ar to tie ir līdzvērtīgāki naudai, nevis papīrīšiem. Naudas problēma, ka tā ir pakļauta vērtības zaudēšanai inflācijas ietekmē. Protams, arī akciju cena ir atkarīga no viena tvīta, vai arī futbolista rokas kustības, atbīdot malā kolu un tā vietā paņemot ūdeni. Bet domāju, ka lielie un ietekmīgie ir laimīgāki par akcijām, nevis naudu.

    01.10.2021 23:43
    Reply to  Lauris

    bet likviditāte var strauji kristies, ja tu būsi lielas akciju daļu turētājs un tev savajadzēsies apgrozāmos līdzekļus. mēģināsi pārāk daudz notirgot īsā laika sprīdī un? inflācija nobālēs.

    Reklāma