Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmās pilnībā civilās kosmosa misijas dalībnieki veiksmīgi atgriežas uz Zemes

    Jaunākie raksti

    Kad piedzīvo kaut ko nebijušu, laiks var paskriet vēja spārniem. Gribas ticēt, ka arī “SpaceX” pirmās pilnībā privātās kosmosa misijas “Inspiration4” dalībnieki jūtas tāpat pēc  pabūšanas kosmosa plašumos. Jau ziņojām, ka 15. septembrī ap 20:00 pēc vietējā laika  no NASA Kenedija kosmosa centra Floridā pacēlās nesējraķete “Falcon 9”, un apkalpe, atrodoties kosmosa kuģī “Crew Dragon”, veiksmīgi sāka savu trīs dienu (71h) piedzīvojumu, kura laikā atradās 575 km augstumā, riņķojot pa Zemes orbītu. Nupat viņi bez problēmām atgriezušies atpakaļ uz Zemes, nolaižoties ar izpletņiem Atlantijas okeānā Floridas krastos 18. septembrī ap 19:06 pēc vietējā laika (19. septembra agrā rītā pēc Latvijas laika).

    NASA un “SpaceX” rīkotā kosmosa misija “Inspiration4” bija pati pirmā, kurā piedalījās tikai un vienīgi neprofesionāli astronauti – kosmosa tūristi: miljardieris, kosmosa entuziasts, uzņēmējs un apmācīts pilots 38 gadus vecais Džareds Aizekmens, 29 gadus vecā ārste Heilija Arseno, datu inženieris, Gaisa spēku veterāns 42 gadus vecais Kristofers Sembroski un 51 gadu vecā ģeoloģijas profesore un topošā NASA astronaute Siāna Proktore.

    Šī kosmosa misija tika rīkota labdarības mērķu vārdā, lai palīdzētu Svētā Jūdas bērnu pētījumu slimnīcai. Mērķis bija savākt 200 miljonus dolāru, ko laikam izdevies izdarīt, pateicoties arī Īlona Maska artavai, kurš noziedoja 50 miljonus USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    20.09.2021 12:21

    tagad tik jāgaida 30.09. piektā dokumentālsērija.

    Reklāma