Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks kļuvis par otru bagātāko cilvēku pasaulē

    Attēls: Forbes

    Jaunākie raksti

    Pēc Bloomberg Billionaires Index informācijas būtiskas izmaiņas notikušas pasaulē bagātāko cilvēku topa augšdaļā. Tesla, SpaceX un vēl virknes citu uzņēmumu radītājs Īlons Masks (Elon Musk) pakāpies par vēl vienu vietu un nu apsveicams kā otrs bagātākais cilvēks pasaulē, kura īpašumu vērtība sasniegusi 136 miljardus ASV dolāru.

    Šī panākuma dēļ uz trešo vietu nostumts Microsoft līdzdibinātājs Bils Geitss (Bill Gates). Lai arī lēciens no ceturtās līdz otrai vietai bija vien dažu nedēļu jautājums, pagaidām Amazon vadītājs Džefs Bezoss (Jeff Bezos) visai stingri turas pie sava pasaulē bagātākā cilvēka titula – viņa īpašumu vērtība šobrīd sasniegusi 183 miljardus ASV dolāru. Lai vai kā, visai apbrīnojami ir tas, kādā zibens ātrumā aug Īlona Maska īpašumu vērtība. Vēl janvārī Masks bija 35. bagātākais cilvēks pasaulē, un tikai šī gada laikā viņa īpašumu vērtība palielinājusies par vairāk nekā 100 miljardiem USD.

    Reklāma

    Maska panākumus galvenokārt sekmē viņa radītās kompānijas “Tesla” izaugsme. Pēdējo dienu laikā Tesla akciju vērtība tirgū ievērojami kāpusi un nu sasniedz vairāk nekā 500 miljardus USD. Ar pliku roku ņemama nav arī viņa radītā kosmosa kompānija “SpaceX”, kas sadarbībā ar NASA nesen nogādāja četrus astronautus Starptautiskajā kosmosa stacijā.

    Interesants fakts, ko Bloomberg atzīmē – Bils Geitss, ļoti iespējams, šobrīd būtu bagātākais cilvēks pasaulē, ja nebūtu novirzījis tik daudz naudas labdarībai. Piemēram, 27 miljardi USD vien noziedoti ar Bila un Melindas Geitsu fonda starpniecību.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bill Gates Bitcom
    26.11.2020 16:38

    izdzēsa manu komentāru kā tad tā cik skumji ka nevar izteikties

    Krotow
    26.11.2020 17:02

    Minēšu iemeslu: feiks niks, slēpta kriptovalūtu reklamēšana…

    Bill Gates Bitcom
    26.11.2020 17:17
    Reply to  Krotow

    diemžēl tādu nieku dēļ nē,es ieminējos ka viņš var būt nelabs cilvēks.bet to jau katrs pats var pārbaudīt ievadot gūglē is ilon musk a freemason?komentēju ne jau lai ko aizvainotu bet ka tas ir iemesls kāpēc tik bagāts.un viņi paši taču jau arī diži neslēpjas daudzi pat lepojas kas viņi ir.

    26.11.2020 17:21
    Bill Gates Bitcom
    26.11.2020 17:29
    Reply to  Reinis Rozitis

    Nu jā bet iesaistīt viņu tajā klubā var jebkurā laikā,piemēram ievēro ka veiksmīgs uzņēmējs un iesaista pie tam var pateikt ka ja nebūsi klubā nebūsi vairs veiksmīgs.Daudzi aktieri ir stāstījusi ka Asv viņiem sava laikā slavas brīdī kāds piedāvā iestāties a ja nē karjera nebūs tik spīdoša.

    Kursors.lv
    26.11.2020 18:02

    Klau, atlikt glupību runāšanu :D

    Bill Gates Bitcom
    26.11.2020 21:50

    Cik žēl ka Latvija vairs nav demokrātiska valsts kur vajag dažādus viedokļus!Uzskatu ka neko glupu nepateicu un ja esu kļūdījies tad lūdzu pierādiet man ka man nebija taisnība?

    26.11.2020 22:16

    > lūdzu pierādiet man ka man nebija taisnība?

    Kaut ko apgalvot un tad prasīt otrai pusei “bet pierādi, ka tā nav” nav īsti korekti.

    Droši vien nav šaubu, ka tāds Brīvmūrnieku ordenis ir eksistējis un, iespējams, eksistē tagad vai arī vismaz kādai cilvēku grupai tas kalpo savu fantāziju īstenošanai (piederība slepenai ekskluzīvai organizācijai utt).

    Tāpat arī piederība dažādām grupām visā cilvēces vēsturē ir nozīmējusi dažādas priekšrocības (un arī trūkumus) sākot jau ar 12 apustuļiem, Cosa Nostra un beidzot ar Valmieras grupējumu. Šodien dažādas “kopienas” veidojas pat twitter birku pamatā.. (un pamēģini viņām pretoties).

    Lai arī, iespējams, Maskam (kaut vai viņa savdabīgās personības dēļ) kāds ir piedāvājis iestāties kādā šādā organizācijā, veidojumā. publiski pieejamā biogrāfija/fakti tomēr ļauj kaut kādā mērā izsekot naudas plūsmai un kā viņš ir nonācis tur, kur nonācis.

    Bill Gates Bitcom
    26.11.2020 23:00
    Reply to  Reinis Rozitis

    Nu re Reini tu pats apstiprināji to ko es teicu,paldies par nesamākslotu viedokli.Visi pa lielam taču ja ne konkrēti ir pētījuši tad nojauš ka 2.bagātākais cilvēks pasaulē nevar nebūt klubā ja tur ir pat tādi viņam niecīga mēroga mākslinieki kā Madonna,Bejonsē u.c.Nebūtu jau nekādas pretenzijas ja tā kluba mērķi nebūti tik šaušalīgi kā lasām ciānas gudro protokolos,pirms cik tur 100 un vairāk gadiem publiskoti un līdz mūsdienām var redzēt ka piepildījušies precīzi kā aprakstīts.

    Kursors.lv
    26.11.2020 23:08

    Tas viss izklausās pēc pasakām.

    Bill Gates Bitcom
    26.11.2020 23:42

    Piekrītu,kamēr sagremoju kas tie tādi un kādi mērķi pagāja ilgs laiks.Domāju ka nē nevar būt ,pasakas.Izklausās tiešām neticami un stulbi,kāpēc viņiem tas vajadzīgs?Punktu uz i pielika kovids,sāku sīkāk meklēt ,interesēties ,pārlasīju un salīdzināju .Apskatīju eiropas dokumentus,agenda 2020-2030,zaļais kurss,klimata pārmaiņas,likumi,cilvēku izspiegošana,vakcīnas pēc 2000 gada…Bet nu ta beidzot nav vairs šaubu ka nav pasaka,Orvels zināja jau toreiz vairāk par mums.

    Kursors.lv
    26.11.2020 23:51

    Diemžēl, man tevi būs jāapbēdina. Tu tagad velc uz pilnīgām pasakām, lai neteiktu slima suņa murgiem. Un Kursors noteikti nebūs tā vieta, kur šādiem tekstiem gūsi kaut kādu atbalstu un atradīsi līdzīgi domājošos.

    Bill Gates Bitcom
    27.11.2020 00:03

    Nē es jau nebēdājos,ko ta tur var izbēdāt,līdzigi domājošos necenšos meklēt,nekādu domu biedru grupu netaisos veidot.Galvenais gribēju izteikt viedokli par Masku.Kristap ,liels paldies Kursoram par šādiem rakstiem.Var uzzināt jaunāko kas notiek ar šādiem personāžiem un citas lietas .Protams daudzas nepatīk bet tāpat svarīgi uzzināt.

    Kursors.lv
    27.11.2020 00:07

    Par Masku viss ir diezgan skaidrs – viņš ir traks čalis, kas nebaidās realizēt sākotnēji šķietami nereālas lietas. Iet uz pilnu banku un vismaz uz papīra tas viņu ir padarījis vājprātīgi bagātu. Vispār par Masku es iesaku izlasīt šo grāmatu: https://www.amazon.com/Elon-Musk-SpaceX-Fantastic-Future/dp/006230125X

    Kafs Bucs
    27.11.2020 19:46

    Tavs viedoklis ir uzmanības vērts.
    Vnk ir milzu starpība starp klasiskajiem brīvmūrniekiem un šodienas ultramiljardieru tusiņa klubiņiem.
    Starptautisko Davosas ekonomikas forumu un tā organizētāja Klausa Švābes līdzšinējā sabiedrības modeļa pārveides ieceres vien ir vērts ‘pačekot’
    Nekādas sazvērestības teorijas, viss pieejams tiešos tekstos.

    27.11.2020 00:03

    > Nu re Reini tu pats apstiprināji to ko es teicu,

    Pavisam noteikti nē, mans komentārs bija par to, ka Masks nav kļuvis par miljardieri dēļ kaut kādām mistiska ordeņa bagātībām vai labvēlības..

    > kā Madonna,Bejonsē u.c.

    Es vēl saprastu, ja runa būtu par kaut kādu scientoloģiju ar ko aizraujas (-vās) daļa Holivudas, bet ne ko vairāk ..

    Kursors.lv
    26.11.2020 17:03

    Protams. Ja komentē glupības, tad tādu drazu mēs dzēšam laukā pat aci nepamirkšķinot. Te tomēr nav miskaste.

    Agris
    26.11.2020 19:54

    Tik dažādi mūsdienās var pasniegt informāciju..
    Nenoliedzami visi viņi ir bagāti, bet bagātība lielākoties ir uz papīra, notirgot tādu akciju daudzumu pa tirgus cenu nav iespējams nevienā brīdī, līdz ar ko “šie uz papīra miljardieri” var mērīties ar krāniņiem tikai virtuāli kā mēs šeit – kursora komentāros.
    Pāris bojāgājušo ar auto pilotu un akciju cena miskastē tāpat kā iedomātā bagātība..
    P.s. Nē, neskauž ;)

    Este
    26.11.2020 22:49

    Nu redz.. tagad sasummējam visu bagāto miljardus, un sadaļām tos uz ~7,5miljardiem cilvēku. Respektīvi uz visiem .. visi laimīgi, sociāli nodrošināti. Ne karu , ne naidu, ne slimību.
    Ja padomāt, priekš kam cilvēki rauš tos miljardus? Taču neiztērēt tos paaudzēm. Tad padalās ar cilvēci.. kas vainas? Слабо???

    Last edited 3 years ago by Este
    Einis
    27.11.2020 14:22
    Reply to  Este

    Atradu kaut kādu decent top90. Viņu naudas sasummējot kopā sanāk – 3238 miljardi, jebšu 3,2 triljoni. 3238 miljardus izdalot ar 7,5 miljardiem sanāk katram cilvēkam 431,73 EUR. Kāda tieši ir tā laime un sociālā nodrošinātība pa 430 EUR?

    Elektriķis
    27.11.2020 19:21
    Reply to  Einis

    Piedevām šie 431,71EUR lielākoties akcijās :)

    davix
    26.11.2020 23:40

    Kāds reiz teica, ka īsts miljonārs ir tas kam tas miljons pieejams uz sitiena “makā”. Viss pārējais ir tāds īpašumu vērtības pieņēmums. Te ir te nav.

    Reklāma