Web Analytics
More
    Reklāma

    SpaceX un NASA pirmā oficiālā misija uz kosmosa staciju plānota 14. novembrī

    Jaunākie raksti

    Pašā maija izskaņā beidzot notika ilgi gaidītais notikums, kad pēc vairāku gadu pārtraukuma no ASV kosmosā pacēlās divi astronauti, kuri izmantoja uzņēmuma SpaceX un NASA noslēgto sadarbību par cilvēku nogādāšanu uz Starptautisko kosmosa staciju. Tā šajā mēnesī atzīmē savu 20. dzimšanas dienu.

    Maija lidojums bija kā pirmais tests pirms oficiālo lidojumu uzsākšanas, un jau mazāk kā pēc nedēļas – 14. novembrī ir gaidāma pirmā oficiālā misija uz zinātnisko laboratoriju Zemes orbītā, lai nomainītu cilvēku sastāvu tajā. Tāpēc misijas nosaukums ir attiecīgi Crew-1, uzsākot oficiālu uzskaiti. Šajā reizē kosmosā dosies uzreiz četri astronauti Maikls Hopkins (Michael Hopkins), Viktors Glovers (Victor Glover), Šenons Valkers (Shannon Walker) un Soiči Noguči (Soichi Noguchi) no Japānas.

    Reklāma

    Lai lidojumu padarītu vēl pievilcīgāku skatītājiem, kāds tas noteikti būs tāpat, jo par testa lidojumu interese bija ļoti liela, katram no mums ir iespēja iegūt digitālo lidojuma biļeti ar savu vārdu. Pēc Latvijas laika šis lidojums notiks mums ne tik ērtā laikā, kas būs 15. novembra 2:49 vēlā naktī.

    AvotsNASA
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma