Web Analytics
More
    Reklāma

    SSD tipa atmiņu cenas jau šogad varētu krist par 10…15%

    Jaunākie raksti

    Tirgus izpētēs uzņēmums TrendForce nākuši klajā ar atziņu, ka NAND flash atmiņu cenas visai strauji turpinās krist, jau šī gada laikā sasniedzot -10% atzīmi, nākamā gada pirmajos trīs mēnešos cenas vēl turpinās krist, sasniedzot -15%.

    TrendForce aplēšu pamatā ir divi faktori – Huawei nedrīkst iegādāties NAND atmiņas, kā arī citi pircēji jau tās ir sapirkušies iepriekš. Protams, NAND atmiņas nav jau gatavs, datorā bāžams SSD tipa disks, bet arī to cenas nekur no krišanas nespruks.

    Reklāma

    Tiek uzskatīts, ka cenas kritīs ne tikai vecākām un mazāk ietilpīgām SSD tipa atmiņām, bet varam gaidīt arī 1 TB un 2 TB SSD tipa atmiņu cenu krišanu. Avotā tiek minēts, ka 1 TB SATA III SSD tipa atmiņas pat varētu pakrist zem 55 eiro (zem 50 britu mārciņām). Pie mums gan tas būtu visai tāls ceļš ejams, jo mūsu interneta veikalos 1 TB SATA III SSD maksā ap 85…90 eiro.

    Avotshexus
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rudzu rikas
    17.10.2020 15:30

    Jā, cenas ir kritušas. Salīdzināju 860 evo 250gb cenu pirms 2 mēnešiem, cena tagad samazinājusies par ~15eur. Pašreiz ir labs brīdis, lai tiem vecajiem kompjiem, kur kā sistēmas disks tiek izmantots HDD, to nomainītu uz SSD.

    0931
    17.10.2020 16:17
    Reply to  rudzu rikas

    Vecajiem kompjiem tas jau ir izdarīts, un ja kādam vēl nav – acīmredzot, drīzāk kompis jāmaina. Šobrīd jau datu diskus maina uz SSD, kur nu vēl sistēmniekus…

    Reklāma