Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube picture-in-picture iOS 14 iespēja pieejama tikai Premium lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Jaunākā Apple iOS 14 mobilā operētājsistēma piedāvā jau ilgi gaidītu un Android lietotājiem sen pieejamu iespēju, kas ir vairākuzdevumu režīms, ļaujot skatīties video uz maza ekrāna un paralēli lietot citas telefona lietotnes. Tomēr iOS 14 gadījumā video tieši no YouTube mājaslapas Safari pārlūkā šo iespēju nepiedāvā.

    Patiesībā, vismaz šobrīd ar YouTube picture-in-picture funkcionalitāti ir visai sarežģīta situācija, jo tā normāli strādā iPad ierīcēs, vienalga kādā formātā video tiek atskaņoti, bet iPhone gadījumā ir dažādas versijas. Viena no tām ir tāda, ka iPhone YouTube lietotnē vienkārši netiek piedāvāta šī iespēja palaist vairākuzdevumu režīmu, un kā populārākajai digitālā satura lietotnei tas tiešām ir nepatīkami.

    Reklāma


    Lai palaistu video picture-in-picture, ir nepieciešams lietot Safari pārlūku, un tad YouTube mājaslapu atvērt kā pārlūka lapu. Tālāk nepieciešams video palaist pilnekrāna režīmā un parādīsies speciālā poga. Šeit arī sākās pārsteigumi, jo, pēc tās nospiešanas, samazināts video parādīsies ekrāna apakšā, bet burtiskti tajā pašā laikā tas atkal atgriežas atpakaļ ierastajā video režīmā. Un tā, izmēģinot to palaist vairākas reizes, tas katru reizi atgriežas atpakaļ, bet, ja lietotājam ir YouTube Premium konts, tad video būs iespējams palaist picture-in-picture režīmā.

    https://twitter.com/jaypeters/status/1307051076298956800

    Toties šī lieta neattiecas uz tiem video, kuru interneta adreses ir iegultas (angliski embed) citās mājaslapās, piemēram, YouTube video Kursors rakstos, jo šajā gadījumā viss nostrādā lieliski, neatkarīgi no tā, vai lietotājam ir Premium konts. Iespējams, tā ir tikai kāda kļūda, taču, pāris mēnešus lietojot iOS 14 Beta pirms oficiālās iznākšanas 16. septembrī, ar YouTube lietotnes vairākuzdevumu režīmu bija problēmas.

    Kopumā šī iespēja ir ērta un jau sen gaidīta, taču tās izmantošana ir Apple labākajās tradīcijās, ar daudziem ierobežojumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    21.09.2020 12:50

    Izmantojot “ youtube PiP v3” shortcut un scriptable viss strādā nevainojami pat youtube lietotnē un bez premium abonamenta. Atliek vien pie video uzspiest kopīgošanu un viss strādā.

    Janis
    21.09.2020 18:08

    Apple Shortcuts + scriptable lietotne.
    Rekur links: https://www.icloud.com/shortcuts/f4a0c820e8b74fea9e52d11439a27818

    Reklāma