Web Analytics
More
    Reklāma

    Puse no Norvēģijā reģistrētajiem auto ir elektroauto, populārākais zīmols – Tesla

    Jaunākie raksti

    Norvēģija izsenis ir pazīstama ne tikai ar troļļiem, bet arī elektroauto, kurus cilvēki tur pērk vājprātīgos daudzumos. Svaigākā auto reģistrācijas informācija liecina, ka aptuveni puse no jūnijā piereģistrētajiem auto ir elektroautomobiļi un populārākais zīmols – Tesla. Patiesībā Teslas piereģistrētas vairāk nekā otrajā un trešajā vietā esošās Volkswagen un Toyota automašīnas kopā ņemtas. Iespaidīgi, Tesla kults šajā valstī ir spēcīgs!

    2999 no 3760 jūnijā Norvēģijā piereģistrētajiem Tesla automobiļiem bija Model 3. Izskatās, ka Tesla stratēģija radot relatīvi pieejamu elektroauto masām sāk realizēties kā veiksmīga un pārējiem auto ražotājiem nāksies pielikt soli. Jau nākamgad no Volkswagen sagaidīsim ID.3 un arī BMW nesen paziņoja, ka paātrinās savus elektroauto izstrādes tempus. Nākotne būs elektriska un tā vairs nebūs nemaz tik attāla.

    Jau no 1990. gada Norvēģijā tiek radīti priekšnoteikumi, lai cilvēki labprātāk iegādātos un ekspluatētu bezizmešu transporta līdzekļus un ar visiem būtiskākajiem ieguvumiem var iepazīties šajā lapā. Savukārt, šajā lapā var iepazīties ar aktuālo elektroauto statistiku Norvēģijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimonds Kleinbergs
    02.07.2019 12:21

    Diemžēl, vai par laimi, citās valstīs vēl ļoti tāls ceļš ejams. Piemēram Igaunijā, ja neesi igaunijas pilsonis, savu elektro auto nevari uzlādēt, jo nav vienkārši igaunijā reģistrētas kartes. Un tu ar savu Teslu vari būt brīvs. Piedevām ja uzlādes stacija nav ar supercharge, kafijas pauze izvēršas uz vairākām stundām.

    LAN
    02.07.2019 16:06

    Neatradu info par pilsonību:
    http://elmo.ee/start-using/
    + CCS stacijās ir dažādi apmaksas veidi.

    Andris
    02.07.2019 20:51

    Beidz nu murgot. Es no Latvijas aizbraucu ciemos uz Igauniju un nevarēšu uzlādēt auto? Tu neesi no koka uz galvas nokritis?

    Ac/dc
    02.07.2019 12:46

    Ne jau Tesla kults, bet vienkārši īsti citu labu alternatīvu jau nav. Teslas vienkārši ir galvs tiesu pārākas.

    Noris
    03.07.2019 08:30

    Diemžēl arī šis kults te beigsies, tāpat kā citās valstīs, kur tika noņemti dažāda veida atvieglojumi, kas pienācās, iegādājoties el-auto. Nākošgad, Norvēģijā būs jāmaksā par visu, kā parastiem “mirstīgajiem”.

    Andris
    04.07.2019 08:32
    Reply to  Noris

    Viss tikai sākas. Un kad sāks izmantot grafīta baterijas vai superkapacitorus, tad dinozauru sulu rijošie gāzes makoņi ātri izzudīs.

    digitalk
    04.07.2019 20:12
    Reply to  Andris

    jau tas vien, ka tev nav nojēgas kā raksta grafēna baterija un superkondensators, liecina par bezseguma jūsmiņa fantāzijām. un tā nemaz nav dinozauru, bet paparžu sula.

    Andris
    04.07.2019 23:56

    https://elbil.no/elbilstatistikk/elbilbestand/ Te būs savādāki dati.
    1.Nissan Leaf
    2.VW e-golf utt…. Tesla,nav nemaz populārākais e-auto.

    Reklāma