Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW palielina tempu, 2023. gadā piedāvās jau 25 elektroauto

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW ir paziņojis, ka līdz 2023. gadam plāno pircējiem piedāvāt 25 elektroauto modeļus. Iepriekš BMW prognozēja, ka tas būs paveicams tikai 2025. gadā. Tātad, BMW ir palielinājis šo produktu izstrādes tempu un nevēlas nokavēt elektrifikācijas tendenci.

    Tuvāk šī gada beigām mēs sagaidīsim Mini Electric. Nākamgad BMW plāno izlaist BMW iX3 elektrisko krosoveru, bet 2021. gadā varam sagaidīt BMW i4 elektrisko sedanu un BMW iNEXT elektrisko krosoveru.

    Lai šī iecere būtu realizējama, BMW plāno būvēt ne tikai modulārus auto (viena platforma der dažādām auto versijām), bet arī modulāras ražošanas līnijas, kas ar mazām un ātri veicamām modifikācijām ļauj ražot gan elektroauto, gan auto ar iekšdedzes dzinējiem. Tas ļautu ātri pielāgot ražošanu atkarībā no pircēju vēlmēm.

    Tāpat BMW plāno izstrādāt elektroautomobiļiem nepieciešamās komponentes, lai šajā ziņā nebūtu atkarīgi no piegādātājiem. BMW iepriekš jau ir paziņojis, ka strādā pie elektromotoriem, kas neizmanto reti pieejamus metālus un magnētus, un tādējādi BMW cenšas izvairīties no sankciju radīto tarifu pieauguma. Liela daļa šo materiālu ir pieejami Ķīnā ar ko pēdējā laikā pārējai pasaulei pasliktinās attiecības. Plus, šie materiāli ir dārgi un BMW risinājums ļauj ražot lētākus automobiļus. Laiks rādīs vai tas atsauksies uz gala cenām, vai arī tikai bagātinās BMW bankas kontus.

    Pat ja liekas, ka BMW elektroauto jomā nav neko paveikuši kopš BMW i3 un BMW i8 izlaišanas, klusums ir maldīgs. BMW relatīvā klusumā uzlabo savas rūpnīcas un izstrādā savas komponentes, lai pēc tam pēc nepieciešamības spētu sakomplektēt elektroauto. Nākotne ir elektriska un tā būs interesanta!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Yoohoo
    26.06.2019 23:29

    Elektriska nākotne…
    Interesanti, cik daudz elektrības tiek iegūts no atjaunojamiem, dabai draudzīgiem resursiem un cik daudz, piemēram, no fosilā kurināmā.
    Ka tik rezultātā ekoloģijas kopaina nesanāk vēl skumjāka, kā tagad…

    digitalk
    27.06.2019 01:13
    Reply to  Yoohoo

    pirmais un galvenais elektrisko auto uzdevums ir samazināt lielpilsētu piesārņojumu. ar globālo ekoloģiju un elektrības ražošanu tiem maz sakara.

    Reklāma