Web Analytics
More
    Reklāma

    Astell&Kern AK500N – nopietns tīmekļa audio atskaņotājs

    Jaunākie raksti

    Kompānija iRiver, kura ar tirdzniecības marku Astell&Kern ir specializējusies dārgā un niknā gala audio atskaņotāju ražošanā, papildinājusi šīs sērijas produktu klāstu ar vēl vienu jaunumu. Tas ir tīmekļa audio atskaņotājs Astell&Kern AK500N. Atskaņotājs ir apveltīts ar skārienjūtīgo ekrānu ierīces vadībai un alumīnija korpusu. Pēc saviem izmēriem atskaņotājam būtu jābūt samērā mobilam, taču svars – 15 kilogrami, tādas domas liek atmest. Lielā mērā šāds svars ir panākts pateicoties tam, ka ierīces darba nodrošināšanai tiek izmantots 10400mAh / 7.4V(normally) / Li-ion akumulators. Tas nodrošina līdz pat 7 stundām mūzikas atskaņošanas režīmā – (MUSIC : FLAC, 16bit, 44KHz Volume 37, EQ Off, LCD Off). Akumulatoru pilnas uzlādes laiks ir aptuveni 3 stundas. Šāds barošanas risinājums, kuram līdzīgi tiek lietoti arī ļoti dārgos high – end audio tehnikas aparātos, ir pielietots tāpēc, lai tiktu galā ar vienu no lielākajām problēmām jebkurā audio tehnikā. Un ja konkrēti, tad ar sliktas kvalitātes tīkla strāvu, kura bojā skaņu, un no kuras nav pasargāti lietotāji nevienā pasaules vietā.

    5
    Atskaņotājs var spēlēt praktiski ikvienu audio signāla standartu, sākot ar MP3 vai AAC un beidzot ar WAV, FLAC, DFF, DSF 8kHz ~ 384kHz(8/16/24bits per sample) / DSD Native : DSD64(1bit 2.8MHz) / DSD128(1bit 5.6MHz).
    1
    2

    Reklāma

    Turklāt iRiver izmanto šiem standartiem samērā interesantu apstrādes procesu. Tā, gan PCM, gan arī FLAC tiek konvertēti uz DSD standartu un tad jau tālāk ar XMOS procesora starpniecību nonāk Cirrus Logic CS4398 x2 (Dual DAC) ciparu/analogajā konvertorā. Tāpat arī atskaņotājs datu uzglabāšanai lieto četrus SSD diskus, kuru kopējais atmiņas apjoms var sasniegt 4 TB. Atskaņotājs māk ļoti eleganti un ātri jūs kolekcijas CD diskus konvertēt WAV vai FLAC standartā un saglabāt tos.
    3

    Jaunumam ir praktiski visas iespējamās ciparu signāla ieejas ligzdas – AES/EBU x1, BNC x1, Coaxial x1, Optical x1, ciparu izejas ligzdas – AES/EBU x1, BNC x1, Coaxial x1, Optical x1, kā arī analogā audio signāla izejas ligzdas – Balanced(L/R) x2, RCA(L/R) x2. Tāpat atskaņotājs var tik izmantots kopā ar datoru kā USB DAC. Pieslēgumu tīmeklim, datoram vai kādai citai iekārtai var veikt ar Wi-Fi 802.11b/g/n(2.4GHz) & Ethernet 10/100/1000, DLNA(DMS, DMC, DMR) savienojumiem.
    4

    Atskaņojamo frekvenču diapazons atskaņotājam ir ±0.02dB (Condition: 20Hz – 20kHz) / ±0.4dB (Condition: 10Hz – 70kHz), bet signāla/trokšņa attiecība ir 118dB @ 1kHz, 10V. Un kā jau vienmēr viss ir labi un lieliski, atskaņotājs padevies patiešām ekselents. Ne pārāk patīkama ir tikai cena, kura ir aptuveni 12000 eiro. Taču lielā mērā tā ir pat loģiska, ņemot vērā faktu, ka jau šobrīd Astell&Kern AK500N ir atzīts par šī gada iespaidīgāko tīkla audio atskaņotāju.
    spec_img01

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bombelats
    25.01.2015 05:14

    Šādas tehnikas parādāšanās ir interesants jautājums. Kas ir mērķauditorija? Vienkārši tie, kas var atļauties nopirkt? Kur ir HI-Ends, ja izmanto kompresētas datnes un daudzpakāpju DACus? Pieslēdzas no tīkla utt., utt.

    Reklāma