Web Analytics
More
    Reklāma

    EK apsūdz “Microsoft” konkurences pārkāpumos, iekļaujot “Teams” maksas komplektos

    Jaunākie raksti

    Aprīļa sākumā rakstījām par to, ka Eiropas Komisija (EK) apsūdz “Microsoft” par pretmonopola pārkāpumiem un negodīgu konkurenci, iekļaujot videokonferenču rīku “Teams” savos maksas produktivitātes komplektos “Office 365” un “Microsoft 365”. Ņemot vērā apsūdzības, “Microsoft” piekrita sākot ar 1. aprīli daļēji nošķirt “Teams” no šiem maksas abonementiem. Tomēr EK joprojām nav mierā un turpina izmeklēšanu pret “Microsoft” šajā jautājumā.

    EK vakar, 25. jūnijā, informēja par savas sākotnējās izmeklēšanas rezultātiem saistībā ar “Microsoft” pārkāpumiem un norādīja uz aizdomām, ka uzņēmuma veiktās izmaiņas “Teams” piedāvāšanā neesot pietiekamas un tam ir jāveic tālāki pasākumi, lai darbotos saskaņā ar ES konkurences noteikumiem.

    Reklāma

    Izmeklēšanu pret “Microsoft” saistībā ar “Teams” pievienošanu maksas abonementiem “Office 365” un “Microsoft 365” Eiropa uzsāka pērnā gada jūlijā. Tas ir divus gadus pēc tam, kad šajā pašā jautājumā “Slack” iesniedza prasību tiesā pret uzņēmumu. “Slack” toreiz norādīja, ka “Microsoft” esot nelikumīgi iekļāvis “Teams” savā “Office 365”, šādā veidā būtībā piespiežot instalēt šo programmatūru, kā arī bloķējis tās noņemšanu un slēpis no klientiem patiesās risinājuma izmaksas.

    ES Konkurences politikas vadītāja Margrēte Vestagere norādījusi uz bažām, ka “”Microsoft” savam komunikācijas produktam “Teams” var piešķirt nepamatotas priekšrocības salīdzinājumā ar konkurentiem, piesaistot to saviem populārajiem produktivitātes komplektiem “Office 365” un “Microsoft 365″”. Ja tas tiks apstiprināts, “Microsoft” rīcība būtu pretlikumīga saskaņā ar ES konkurences noteikumiem. Šādā gadījumā uzņēmumam varētu tikt uzlikts naudas sods līdz 10% no tā gada globālā apgrozījuma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma