Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa piespiež Microsoft atdalīt Teams lietotni no Office 365

    Jaunākie raksti

    Kā izrādās, monopola stāvokļa izmantošana skar ne tikai Apple, bet arī Microsoft. Uzņēmums paziņojis, ka lai apmierinātu konkurentu vēlmi un pakļautos Eiropas Savienības regulām, Teams tiks atdalīts no Office 365 abonenta.

    Sākot ar 1. aprīli, Microsoft oficiāli paziņojis, ka visā pasaulē videokonferenču rīks tiks tirgots atsevišķi no Office abonementa. Tas saistīts ar prasību no konkurenta Slack, kas jau 2020. gadā bija norādījis uz to, ka Teams esošajiem Office 365 un Microsoft 365 abonentiem tiek piedāvāts bez maksas. Līdz ar to lietotājiem nav zināmas patiesās servisa izmaksas, kā arī tas nosacīti tiek uzspiests gala lietotājam.

    Reklāma

    Domāju, ka lielākajai daļai pandēmijas sākumā tieši Teams kļuva par galveno digitālās saziņas rīku profesionālajā un mācību vidē. Līdz ar to Microsoft ir izvēlējies atdalīt Teams no Microsoft 365 un Office 365 abonēšanas plāniem visā pasaulē. Sākotnēji Eiropas Komisija bija norādījusi uz to, ka Microsoft nemaz nepieprasa, vai lietotāji vēlas izmantot Teams kā saziņas rīku. Tāpēc izmaiņas bija paredzēts veikt Eiropas Savienībā, tomēr uzņēmums spēris soli tālāk, to izdarot visā pasaulē.

    Tagad jauniem klientiem Teams mēneša abonementa cena būs 5.25 USD, kamēr Office abonēšanas plānu cenas bez Teams būs robežā no 7.75 USD līdz 54.75 USD.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    02.04.2024 12:47

    Galvenais, lai viņi attiecīgi samazina licences cenu Microsoft 365 abonamentam. UN piedāvā bundle, kur atsevišķi norādītas cenas Microsoft 365 un Teams

    Kupra
    03.04.2024 23:57

    Man liekas Teams ar šo lēmumu tikai iegūst. Tā tak papildus peļņa.

    Reklāma