Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple App Store ieņēmumi Eiropas Savienībā sastāda vien nieka 7%

    Jaunākie raksti

    Aptuveni pēc mēneša, 7. martā, stāsties spēkā Eiropas Savienības Digitālo tirgu akts, kuram būtu “jāpažņaudz” lielie tehnoloģiju uzņēmumi, padarot tirgus atvērtāku konkurencei. Viens no šiem “upuriem” ir Apple, kas paudis savu redzējumu par Apple App Store lietotņu veikala atvēršanu.

    Uzņēmums ir piedāvājis noteikumus un procedūru, kā iPhone tālruņos varēs ielādēt lietotnes ārpus App Store, un izstrādātājiem tagad ir laiks to pārbaudīt un pielāgot iOS 17.4 Beta versijā. Jāsaka, kas process, protams, ir pietiekami samudžināts ar dažādām slēptām lietām, cenšoties Apple šāda vai citā veidā nepazaudēt ieņēmumus, ko nes App Store.

    Apple publiskojis informāciju, ka Eiropas Savienības tirgus App Store ienes aptuveni 7% ieņēmumu. Tas nav ļoti daudz, tomēr tieši nopietnākās prasības pret lietotāju brīvību tiek pieprasītas mūsu pusē. Apple tām ir jāpakļaujas, tāpēc ir piedāvāti dažādi jauni risinājumi un papildu maksas, kas tāpat beigās nerada labākus konkurences nosacījumus.

    Tādi uzņēmumi, kā Epic Games un Meta jau paspējuši Apple izdarības nodēvēt par neatbilstošām. It kā notiek pakļaušanās ES likumiem, tomēr pretējā puse tikmēr ievieš papildu maksas, lai ļautu izmantot trešo pušu iespējas, kuras nosaka ES. Protams, Apple turpina savu dziesmu par drošību, privātumu un servisu, ko tikai viņi spēj nodrošināt, tāpēc jaunās prasības rada lielu drošības risku gala patērētājiem.

    Jau marta sākumā redzēsim, kā šis viss izskatīsies praksē tieši no lietotāja skatupunkta. Iespējams, ka mums principā nekas nemainīsies, jo liela daļa izmaiņu ir tieši izstrādātāju pusē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    05.02.2024 11:37

    Antenovkas lietotājiem vienkārši nav naudas aplikāciju iegādei, jo visa nauda no kredīta aiziet Antenovkas iegādei:)

    Biteme
    05.02.2024 11:52
    Reply to  Jānis

    Tas ir trollings? Android’am uz galvas ir antenas.

    LAN
    05.02.2024 13:53

    Un cik procenti ir no krievijas?

    Itanium
    05.02.2024 13:53

    Laikam jau Apple izvērtēja, ka tas ir gana daudz un tomēr ir vērts “čakarēties”. Kas vēl, ja izdomātu ignorēt, tad būtu jāsaka arī atā iPhone tirdzniecībai Eiropā.

    —-
    Apple publiskojis informāciju, ka Eiropas Savienības tirgus App Store ienes aptuveni 7% ieņēmumu. Tas nav ļoti daudz, tomēr tieši nopietnākās prasības pret lietotāju brīvību tiek pieprasītas mūsu pusē.

    Reklāma