Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa tomēr piespiedīs Apple atļaut iPhone uzstādīt ārpus App Store iegūtas lietotnes

    Jaunākie raksti

    Jau šajā rudenī tika gaidīta iespēja iPhone viedtālruņos spēt ielādet lietotnes ārpus App Store, tomēr pagaidām tas nav noticis. Pēdējā informācija liecina, ka tas varētu notikt nākamā gada pirmajā pusē, un pateicoties Eiropas Savienības likumiem, Apple neizdosies no tā izbēgt.

    Par USB-C pieslēgvietu iPhone varam pateikties dažādiem regulējumiem, jo, visticamāk, ka uzņēmums vēl pāris gadus būtu pieturējies pie Lightning alternatīvas. Nākamais ierobežojums Apple virzienā ir savas iPhone ekosistēmas atvēršana, ļaujot ielādēt lietotnes ārpus digitālā lietotņu veikala App Store.

    Par šo jau tiek runāts kādu laiku, un pēdējās baumas bija, ka vēl šajā gadā ar iOS 17.2 versijus tas tiks iespēts, tomēr izskatās, ka reāli tas notiks nākamā gada pirmajā pusē. Skaidrs, ka Apple tāpat centīsies maksimāli ierobežot un kontrolēt šo iespēju, bet jebkurā gadījumā tāda būs jāsniedz Eiropas Ssavienībā esošiem lietotājiem.

    Proti, šajā gadījumā ASV tirgū šāddas izmaiņas varētu netikt realizētas, jo tās ir specifiskas mūsu reģionam. Kaut arī USB-C ir saņēmuši visi iPhone 15 modeļi visā pasaulē, konkrētā iespēja varētu būt dalīta. Kā redzams, Apple arvien vairāk tiek ietekmēts likumiski, paretinot tā monopola stāvokli noteiktos jautājumos.

    AvotsKitGuru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    15.11.2023 11:57

    Tagad lielakie apple atbalstitaji raudas. Kad pienaks prezentacija, tad pasniegs ka kaut ko nebijusu un ipashu. Un lielisies, redz ko Apple “speej”.

    Kursors.lv
    15.11.2023 12:09
    Reply to  Oskars

    Drīzāk tā iespēja būs tik sarežģīta un sačakarēta, ka to neviens labprātīgi nelietos. Bet ķeksīša pēc skaitīsies izdarīta.

    Slais
    15.11.2023 17:24

    Loti ceru, ka tā arī būs.
    Kuram vajag kaut kādas ārpus app store lietotne? Ok ir droši vien izņēmumi, net pārsvarā nooģi boti utt., vai arī die hard android fani kuri tir kaut ko rūto, vai kā to nūģu sviestu sauca?
    Eiropa, kā parasti cenšas visu tikai iznīdēt.
    Ok ne visu, type-c manuprāt ir ok.

    Skābene
    16.11.2023 12:09
    Reply to  Slais

    Kas par muļķībām, tad jau ES sen būtu Android un Windows iznīdējusi! Vienkārši jārēķinās ar to, ka iegūstot būtisku tirgus daļu uz komersantu sāk attiecināt tādus pašus noteikumus kā visiem citiem, kas atrodas dominējošā stāvoklī. Un šādu ierobežojumu/vai tirgus libarealizācijas pasākumu būs vairāk. Iespējams ar laiku Iphone būs arī visas ES oficiālās valodas.

    Rūdolfs Rancāns
    15.11.2023 13:09

    Bet kāpēc vispār ir nepieciešama šāda ”funkcija”?

    Kursors.lv
    15.11.2023 13:24

    Lai nevarētu teikt, ka Apple ir slēgta ekosistēma, kur visas lietotnes un pakalpojumi iet caur App Store un kur par katru darījumu Apple ietur komisijas maksu.

    Karlis
    15.11.2023 15:27

    Nelielu, bet taisnīgu…

    Pēča
    15.11.2023 15:38

    Zinot to kompaniju, gan jau, ka būs tā pat kā ar usbC vadiem… Eiropa piespieda, bet apple bija pēdejie, kas teica savu vārdu.
    Jaunie modeļi ir typeC, bet nebūs tev ātrā lādešana! Ja vien nepērc oriģ. vadu kas ir 5x dārgaks! Un nauda turpina ripot viņiem kabatā par speciālajiem ‘viņu’ vadiem! :D :D :D

    Kaut 10A usbC vads ar kuru nobaro 120w portatīvo- ājfōōns neņem pretī, nav ātrās, hotj apd…. ;)

    Last edited 5 months ago by Pēča
    Slais
    15.11.2023 17:26
    Reply to  Pēča

    Kāds apple orģinālais vads? Ko tu tur gvelz?
    Iphonam vienkārši nav tādas ātrās lādēšanas ar vadiem tur viss ir kārtībā jau vairākus gadus, pilnīgi nekādas atšķiribas apple orģinālais, vai citu ražotāju vadi. Tas pats arī datoriem ne tikai iphoniem.

    Skābene
    16.11.2023 12:17
    Reply to  Pēča

    Ja Apple alkās pēc ātrās pelņas nebūtu pieņēmuši lēmumu nedot līdzi lādētājus, Apple visticamāk netiktu piespiests lietot usbC.

    Kursors.lv
    16.11.2023 12:55
    Reply to  Skābene

    Kāda starp šīm abām lietām ir saistība?

    Skābene
    16.11.2023 15:02

    Vistiešākā, nokaitināja patērētājus, eiroparlamenta un komisiju darbiniekus , kas aizdegās ar ideju par vienotu uzlādes standartu. Ja dotu līdzi lādētājus, atrastos tādi, kas teiktu ka neredz problēmu, jo visiem ir lādētāji un tas vilktos garumā gadiem.
    Tas pats ar aplikācijām, ja apple bremzē valsts institūciju izstrādātu aplikāciju nonākšanu viņu veikalā, tad Eiropas komisijas atrod veidus, kā ar varu tās dabūt iekšā Apple ierīcēs. Tieši to pašu dara LV institūcijas, ja nevar pierunāt ar labu visus lietot EiD kartes, tad izgroza likumus un pasaka, ka Vadītāj apliecība nav personu apliecinošs dokuments, un neatstāj vairs izvēles iespējas.

    Kursors.lv
    16.11.2023 15:20
    Reply to  Skābene

    Manuprāt, vispār nav nekādas saistības starp šīm lietām. Par vienoto uzlādes standartu runā jau krietni sen. Beidzot tikuši līdz darbiem.

    Slais
    17.11.2023 00:41
    Reply to  Skābene

    Nu šeit jau Tu pats uzraksti tieši to ko es augstāk rakstīju par to, ka EU prot daudzko sačakarēt, sačakarēs to IOS līdz andrīša līmenim, pēc tam ķersies klāt MacOS un tā tas ābols aizies pa skuju taku. 😁

    Slais
    17.11.2023 00:38
    Reply to  Skābene

    Un ko tālāk? 😀
    Ko tagad darīsim? Neviens to lādētāju līdzi nedod, varbūt ES vel izdomās pāriet uz nokijas vecajiem lādētājiem tur vads bija tieši piesaistīts uzlādes ierīcei. Hmm vispār laba doma vads kopā ar uzlādes ierīci, perfekt, vel 5-10 gadi un ES kaut ko izdomās.

    Krotow
    15.11.2023 16:11

    Zinot Apple paradumus, iespējas kaut ko ieinstalēt būs ļoti ierobežotas. Un pie satura iCloud tikt arī nevarēs. Pie kam šaubos vai Apple ļaus skatīties un klausīties caur kabeli telefona iepumpētos video un audio.

    Last edited 5 months ago by Krotow
    Skābene
    16.11.2023 12:11
    Reply to  Krotow

    To visu pamazām un ar laiku sakārtos. ;)

    15.11.2023 17:19

    Kapēc rakstā ir tik daudz kļūdu? :-D Bet nu pēc būtības – gan jau cilvēki atradīs veidus un izveidos pat īpašas lietotnes priekš šī, kas šo visu procesu novienkāršos līdz pēdejam..zinot sIfona lietotāja vidējo IQ, ja vien Apple sačakarēs jau startā to.

    Māris
    15.11.2023 20:09

    un kas ir labuma guvējs? mmm?

    Jeblonskis
    15.11.2023 21:42

    Es tādus “stōrēm” piesietus aparātus vispār neuzskatu par nopietniem.
    Nafig man vajag kaukādā stōrē meklēt, ja es varu savus softus salikt no šārēta foldera kompī? Un man nevajag pat internetu.
    Vai tās appstōres piedāvā vecākas versijas? Piemēram WiFi Collector 1.03 gļuko uz dažiem aparātiem, jāliek 1.02. Ir arī softi kam pēdējā versija aizņem 3reiz vairāk nekā dažas versijas iepriekš. Turklāt funkcionalitāte NAV uzlabota. Jo mazāk lieki piedrazo NANDu, jo ilgāk tas darbojas.

    Murcis
    16.11.2023 17:18

    ES prasības reizēm liek plati ieplest acis un brīnīties. Ne jau tikai iPnone jautājumos. Kāda viņiem daļa par app store, usb-c un citām lietām. Ir prece ( iPhone) ja ir pircēji un viņi vienmēr ir bijuši, tad lai tā arī paliek , kā ražotājs ir lēmis. Ja tautai piegriezīsies un kas apniks, tad vairs nepirks iphone. Drīs jau ES sāks pieprasīt apple ienākuma daļu no Eiropā pārdotajiem telefoniem. OK – usb-c ir forši, Bet jaukties programmu nodrošinājumā , nu nezinu…..

    Reklāma