Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” plāno ieguldīt 230 miljonus dolāru MI jaunuzņēmumos

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju gigants “Amazon” ir labi zināms ar savu vēlmi investēt perspektīvos uzņēmumos, jo īpaši mākslīgā intelekta (MI) startapos, piemēram, “Anthropic“. Tagad kompānija informējusi, ka plāno investēt 230 miljonus dolāru jaunuzņēmumos, kuri izstrādā ģeneratīvā MI darbināmas lietojumprogrammas.

    No augstāk minētās summas 150 miljonus dolāru ieguldīs pats “Amazon”, savukārt atlikusī  summa tiks investēta “Amazon Web Services” (AWS) otrās programmas “Generative AI Accelerator” ietvaros. Nav grūti uzminēt, ka investīciju galvenais mērķis ir izcelt AWS piedāvātās iespējas un pozicionēt to kā pievilcīgu mākoņinfrastruktūras izvēli startapiem, kuri izstrādā ģeneratīvā MI modeļus, lai darbinātu savus produktus, lietotnes un pakalpojumus.

    ReklāmaAdvertisement

    Vēl viens ieguvums, ko “Amazon” sola startapiem, kuri piedalās “Generative AI Accelerator”, ir piekļuve programmas partnera “Nvidia” ekspertiem un tehnoloģijām. Jaunuzņēmumi arī tiks aicināti pievienoties “Nvidia Inception” programmai, kas dos iespēju sakontaktēties ar potenciālajiem investoriem un nodrošinās papildu konsultācijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma