Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes un Stellantis iepauzē ar elektroauto akumulatoru rūpnīcu celtniecību

    Jaunākie raksti

    Mercedes, Stellantis un “TotalEnergies” kopuzņēmums “Automotive Cells Company” paziņojis, ka pagaidām iepauzē jaunu elektroauto akumulatoru rūpnīcu celtniecību. Tas tiek pamatots ar lēnāku tirgus kāpumu nekā prognozēts.

    Sākotnējais plāns paredzēja investēt apmēram 7,5 miljardus eiro, lai līdz 2030. gadam Eiropā izbūvētu trīs jaunas rūpnīcas akumulatoru ražošanai – pa vienai Vācijā, Itālijā un Francijā. Ja rūpnīca Francijā ir pabeigta un tur uzsākts darbs, tad abu pārējo projektu liktenis pagaidām ir neskaidrs, kompānijai mēģinot rast risinājumu laikos, kad prognozes par elektroauto tirgus izaugsmi izrādījušās pārlieku optimistiskas. Vismaz, ja attiecinām uz Mercedes un Stellantis pārstāvētajiem zīmoliem.

    “Mēs pielāgosim savus investīciju plānus, lai tie atbilstu tam, kā Eiropā attīstās tirgus. Ja Eiropas pāreja uz elektroauto notiks straujāk, investēsim vairāk. Ja pāreja būs lēnāka, investēsim lēnāk,” saka Stellantis vadītājs Karloss Tavaress.

    Sagaidāms, ka izaugsme būs vērojama budžeta klases segmentā, tāpēc tiek izskatīta iespēja pāriet uz LFP akumulatoru šūnu ražošanu – tās ir lētākas, vienkāršākas, bet arī ar mazāku energoietilpību. Protams, lai tādas ražotu, vispirms ir jāveic nepieciešamie priekšdarbi un jāizstrādā šādi akumulatori konkrētu mašīnu vajadzībām.

    Mercedes oficiālā paziņojumā pauduši, ka viņi turpinās savu iesaisti projektā un viņu elektrifikācijas plāni saglabājas nemainīgi. Vācu autoražotājam pieder 30% projekta akciju, bet lielākais akcionārs ir Stellantis ar 45%. Prognozējams, ka lielāka skaidrība par šo rūpnīcu nākotni būs šā gada beigās vai nākamgad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma