Web Analytics
More
    Reklāma

    “Sony ULT FIELD 1” bezvadu skaļruņa apskats – šīs vasaras sabiedrotais

    Jaunākie raksti

    Vasara ir īstais laiks, kad doties dabā, cept šašliku, baudīt sauli, mūziku un draugu kompāniju. Šādās reizēs, manuprāt, tieši bezvadu skaļrunis ir īstā lieta, ko paņemt līdzi, lai baudītu kvalitatīvu mūziku un jaudīgu skanējumu. Līdz šim mēs Kursorā jau esam testējuši tumbiņas, lielais vairums no tām ir ASV uzņēmuma “Sonos” ražotās. Ar tām vari iepazīties mūsu iepriekšējos apskatos. Taču pie manis nonācis “Sony” jaunākās produktu līnijas “ULT POWER SOUND” skaļrunis “ULT FIELD 1“. Tā kā ārā laiciņš labs, nav ko sēdēt istabā un jādodas izmēģināt šīs ierīces sniegtās iespējas dabā.

    ReklāmaAdvertisement

    “Sony” ir diezgan liela pieredze audio tehnikas ražošanā, jo īpaši skaļruņu segmentā. Uzņēmums piedāvā dažādām vēlmēm un vajadzībām paredzētus skaļruņus – sākot no plaukstas lieluma tumbiņām iekštelpu ballītēm līdz kārtīgai mājas audio sistēmai. Jāsaka, ka sajūtu ziņā “Sony” ar “ULT FIELD 1” gājis vidusceļu, piedāvājot jaudīgu, bet tajā pašā laikā ērtu, kompaktu un vizuāli pievilcīgu bezvadu skaļruni, kas labi iederēsies gan āra ballītēs, gan kā iekštelpu audio risinājums.

    Tehniskais izpildījums

    “ULT FIELD 1” ir salīdzinoši viegls, ērti satverams un pārnēsājams. Tā izmēri ir 7.7 x 20.6 x 7.6 cm un sver vien 650 gramus. Līdz ar to ierīci ir viegli pārvietot, ielikt somā un doties ar to piedzīvojumos. Tāpat skaļrunis saņēmis gan putekļu un ūdensaizsardzību, gan ir triecienizturīgs. Līdz ar to tumbiņu droši var izmantot gan grila ballītēs, gan pie jūras. Tiesa, tas uzreiz nenozīmē, ka skaļruni var mest ūdenī vai smiltīs.

    “ULT FIELD 1” darbojas ar “Bluetooth” ātro pieslēgumu, tā maksimālais darbības radiuss ir 10 metri. Tumbiņā arī iestrādāts mikrofons, ko var izmantot brīvroku zvaniem. Tāpat jāpiemin, ka skaļrunī iebūvēts akumulators, kura maksimālais darbības laiks ar vienu uzlādi ir 12h. Uzlādi iespējams veikt, izmantojot komplektā iekļauto USB Type-C kabeli. Ja vajadzīgs, tumbiņai var pievienot papildus skaļruņus un savienot ar vairākām ierīcēm vienlaicīgi.

    “ULT FIELD 1” man rada vienkārša skaļruņa iespaidu, kas izpaužas gan dizainā (par to mazliet vēlāk), gan tehniskajā izpildījumā. Tāpēc gribētos teikt, ka iespēju ziņā nevajag no tā arī gaidīt pārāk daudz. Šis skaļrunis nav aprīkots ar balss vadību. Tam arī nav paredzēts Wi-Fi, “Spotify”, “Apple Airplay” pieslēgums. Taču, manuprāt, ar “Bluetooth” savienojumu pilnībā pietiek, lai realizētu savas muzikālās vēlmes neatkarīgi no tā, kur atrodies.

    Praktiskums un kompaktums mijas ar eleganci

    “ULT FIELD 1” ir nopērkams četrās dažādās krāsās: baltā, zaļā, oranžā un melnā. Uz testu saņēmu melnas krāsas skaļruni, kas gan formas, gan krāsas ziņā ļoti labi iederēsies kā ballītē, tā lieliski iekļausies interjerā. Tumbiņas dizains kopumā ir vienkāršs, neuzbāzīgs un bez liekām detaļām, kas man ļoti patīk.

    Avots: Sony

    Visapkārt skaļrunim ir režģis, kas nodrošina kvalitatīvu un telpisku skanējumu. Tajā iebūvēta saliņa ar vadības pogām, ar kurām var ieslēgt/izslēgt ierīci, regulēt skaļumu, pārslēgties starp dziesmām, apturēt vai atsākt mūzikas atskaņošanu, aktivizēt “Bluetooth” savienojumu. ULT poga ļauj pastiprināt basus. Tāpat skaņas režģī iestrādāta USB Type-C pieslēgvieta. “ULT FIELD 1” pievienota siksniņa, kas ļauj to ērti pārvietot vai piekārt vēlamajā vietā. Pēc vajadzības to var arī noņemt.

    Patīkami pārsteidza skaļruņa uzbūvē izmantotie materiāli. Tie lielākoties ir gumijas tipa, kas, ierīci nepadara lētu, bet tieši pretēji – elegantu un patīkamu lietošanā. Viens no foršākajiem elementiem, manuprāt, ir šis USB Type-C pieslēgvietas vāciņš, kas veidots no gumijas un ir viegli attaisāms. Vāciņš ir pievienots pie ierīces, līdz ar to tas nepazudīs. Uz kopējā fona tas ir sīkums, bet tāpat veido pozitīvāku iespaidu par “ULT FIELD 1” skaļruni.

    Ierīces sānos atrodas pasīvie radiatori. Tie izvietoti tā, lai uzlabotu zemo frekvenču skaņu. Šis skaļrunis ir praktisks arī ar to, ka to var dažādi novietot – guļus vai sāniem – līdz ar to arī šie pasīvie radiatori atradīsies vai nu sānos vai augšā un lejā.

    Kontrole un vadība

    Kā jau iepriekš rakstīju, “ULT FIELD 1” vadību iespējams veikt, izmantojot uz tā esošās pogas. To pašu var izdarīt ar pievienotās ierīces, piemēram, datora vai telefona, palīdzību. Abos gadījumos tas ir diezgan ērti un problēmas nesagādā. Taču, lai nodrošinātu kvalitatīvu un stabilu “Bluetooth” savienojumu, skaļrunis no pievienotās ierīces nevar atrasties tālāk par 10 metriem.

    “ULT FIELD 1” vadības iespējas piedāvā arī “Sony”/”Music Center” mobilā lietotne. Ar tās palīdzību var pārvaldīt audio iestatījumus un izvēlēties atskaņošanas sarakstus. Man gan šī lietotne līdz galam šķita ērta.

    Tiesa, ar lietotnes palīdzību “ULT FIELD 1” var pievienot papildus skaļruni, izmantojot “Stereo Pair” funkciju. Te gan ir ierobežojums – pievienot var vēl vienu tādu pašu “ULT FIELD 1” skaļruni. Cik noprotams, citu “Sony” skaļruņu modeli ar šo savienot nevar.

    Skanējums

    Tā kā “ULT FIELD 1” ir pirmais nopietnais skaļrunis, ko esmu apskatījusi, tad skanējumu grūti salīdzināt ar konkurentu plauktiņu. Taču kā cilvēkam, kurš ikdienā mūziku klausās caur “MacBook Air M2”, biju patīkami pārsteigta par dziļajiem un izteiktajiem basiem un visaptverošo skanējumu. Turklāt, ieslēdzot “ULT POWER SOUND” funkciju, basus iespējams pastiprināt.

    Skaļrunis aprīkots ar pasīvajiem raditoriem, kuri atrodas sānos. Ražotājs norāda, ka to izvietojums ir optimizēts, lai uzlabotu zemo frekvenču skaņu. Savukārt iebūvētais skaņas izkliedes procesors paplašina skaņu, kas ir jūtams gan šaurā telpā, gan, atrodoties ārā, piemēram, pie jūras, kur ierasti ir skaļāks.

    Kopumā varu teikt, ka “ULT FIELD 1” sniedz jaudīgu un patīkamu skanējumu, ko īpaši labi novērtēju, atrodoties pie jūras. Domāju, ka vasaras sezonā vislabākais pielietojums šim skaļrunim ir tieši ārā, kur tam arī nekaitēs ne pārāk liels mitrums, ne putekļi un smiltis.

    Šīs vasaras sabiedrotais ar dažiem BET

    “Sony ULT FIELD 1” skaļruni lietoju kopumā divas nedēļas, kas, manuprāt, ir pietiekami ilgs laiks, lai izzinātu tā priekšrocības, trūkumus, kā arī ikdienas izmantošanas nianses. Lai pilnīgāk saprastu, cik labi skaļrunis darbojas un cik kvalitatīvu skanējumu sniedz, lietoju to dažāda lieluma telpās un vidēs. Klausoties dzīvoklī, bija jūtama izteikti telpiska, plaša, piepildīta skaņa. Arī ārā skaļrunis sniedza ļoti labu skanējumu, bet šeit jutu vairāk citas ierīces priekšrocības.

    Man ļoti patīk tas, ka skaļrunis ir diezgan viegls, kompakts, neaizņem daudz vietas. Tā ir liela priekšrocība, ja dodies kaut kur atpūsties, ceļojumā, pārgājienā, izbraucienā un vēlies ierīci ielikt līdzi somā. Nav arī jābaidās, ka ierīce tiks saskrāpēta, atrodoties starp citām mantām, jo tā ir triecienizturīga. No lietojamības vēl ērti šķiet tas, ka “Sony ULT FIELD 1” iespējams klausīties, novietojot to gan uz sāniem, gan guļus. Es dodu priekšroku novietojumam uz sāniem, jo tā man šķiet stabilāka pozīcija un arī skaņa labāk izplatās.

    Patīkama arī šķiet iebūvētā vadības pogu saliņa. Ierīces ieslēgšanu un izslēgšanu pavada skaņas signāls, kas abos gadījumos mazliet atšķiras, kas ir foršs sīkums. Par to, ka ierīce ir ieslēgta un aktivizēts “Bluetooth”, liecina degošās gaismiņas. Arī zema akumulatora līmeņa gadījumā mirgo lampiņa. Taču man pietrūka tas, ka visām pogām nedarbojas gaismiņa. Piemēram, lietojot tumbiņu tumsā, viegli sajaukt skaļuma regulēšanas pogas.

    Ražotājs sola, ka ar pilnu uzlādi “ULT FIELD 1” darbosies līdz 12h, kas ir diezgan labs sniegums. Ātro uzlādi šis skaļrunis neatbalsta, bet varbūt arī nevajag. Baterijas atlikumu var redzēt gan “Music Center” mobilajā lietotnē, gan pieslēgtajā ierīcē. Taču man ļoti nepatika tas, ka netiek precīzi parādīts baterijas atlikums reāllaikā. Šajā gadījumā baterijas atlikums mainījās ik pa 20%. Līdz ar to nevar zināt, kad tas ir 20% un kad 1%. Ja baterijas atlikums ir nokrities zem 20%, sāk mirgot gaismiņa, kas informē par vajadzību uzlādēt. Taču nekādi citi brīdinājumi, baterijas atlikumam tuvojoties 0%, netiek parādīti. Tāpēc arī nevajag brīnīties, ja skaļrunis izlādēsies un izslēgsies, ja arī pie baterijas atlikuma rādās 20%.

    Neskatoties uz mīnusiņiem, patīkami, ka “ULT FIELD 1” droši var izmantot ne tikai telpās, bet arī, piemēram, mežā vai pie jūras, ko pati pārbaudīju. Skalrunis saņēmis IP 67 ūdensizturības un putekļu necaurlaidības standartu. Līdz ar to tam nekaitēs ne smiltis, ne jūras ūdens. Tā ir milzīga priekšrocība, ko var izmantot tieši vasarā, kad vairāk laika gribas pavadīt ārā un baudīt dabu.

    Cena un pieejamība

    Visa šī garā raksta laikā laikam neesmu atklājusi, cik tad maksā šis kompaktais, praktiskais un labskanīgais “Sony ULT FIELD 1” skaļrunis. “Sony Centre” mājaslapā tas nopērkams par 139 eiro. Par tādu pašu cenu ierīci var iegādāties arī Tet.lv , “Euronics” cena ir 139,99 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma