Web Analytics
More
    Reklāma

    Miljardieris, kurš rezervēja lidojumu ap Mēnesi ar “SpaceX”, atceļ lidojumu “Starship” kavēšanās dēļ

    Jaunākie raksti

    Japāņu miljardieris Jusaku Maezava (Yusaku Maezawa), kurš 2018. gadā reģistrējās lidojumam ap Mēnesi ar “SpaceX” kosmosa kuģi “Starship“, paziņojis, ka atcēlis rezervāciju. Kā galveno iemeslu šādam lēmumam miljardieris norādīja uz to, ka “Starship” joprojām tiek izstrādāts un lidojums jau uz nenoteiktu laiku ir atcelts.

    Maezava vairākos ierakstos mikroblogošanas platformā “X” paudis vilšanos un sašutumu par neskaidrībām saistībā ar “Starship” jeb projekta “dearMoon” gatavību. Viņš skaidro, ka līgumu ar “SpaceX” par lidojumu apkārt Mēnesim parakstījis 2018. gadā, pieņemot, ka tas notiks līdz 2023. gada beigām. Miljardieris pauž sapratni, ka tas ir attīstības projekts, tāpēc ir tāds, kāds tas ir, bet viņam joprojām neesot skaidrs, kad “Starship” varēs palaist. Viņš uzsver, ka šajā situācijā nevarot plānot savu nākotni un jūtas briesmīgi, jo uz šo lidojumu jāgaida ir arī viņa ceļa biedriem.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka 2018. gadā Maezava kopā ar Īlonu Masku paziņoja par projektu “dearMoon”. Lidojumā apkārt Mēnesim ar kosmosa kuģi “Starship” miljardieris izvēlējās astoņus ceļabiedrus, tostarp tostarp māksliniekus, fotogrāfus, “YouTube” lietotājus un dalībnieku no korejiešu zēnu grupas. Ziņots, ka Maezava par šo pakalpojumu “SpaceX” samaksājis deviņu ciparu summu.

    “Starship” izstrāde bijusi lēnāka, nekā gaidīts. Pirmais testa lidojums notika vien pirms gada un nākamais orbitālā lidojuma izmēģinājums plānots rīt, 5. jūnijā. Vienlaikus mainījušies arī “SpaceX” plāni attiecībā uz “Starship”, kad NASA to izvēlējās savai Mēness programmai “Artemis”. Līdz ar to Maezava lidojums ap Mēnesi, visticamāk, nebūtu iespējams agrāk par 2030. gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    04.06.2024 16:53

    Īlons nepiegādāja preci, bet paņēma priekšapmaksu…. Nepārsteidz.

    Profs
    04.06.2024 18:42
    Reply to  Usinss

    vispār jau preci piegādās – tik vēlāk

    Reklāma