Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks ar savu uzņēmumu “xAI” plāno izveidot pasaulē jaudīgāko superdatoru

    Jaunākie raksti

    Aizvadītās nedēļas izskaņā Īlona Maska mākslīgā intelekta (MI) startaps “XAI” paziņoja, ka piesaistījis 6 miljardu ASV dolāru lielu finansējumu, kas tā kopējai vērtībai ļāva pacelties līdz 24 miljardu dolāru atzīmei. Šīs investīcijas sniegs būtisku pienesumu “xAI” attīstībā un ļaus pietuvoties mērķim izveidot pasaulē jaudīgāko superdatoru.

    Ziņots, ka Masks ar “xAI” plāno uzbūvēt superdatoru, kuru cer palaist līdz 2025. gada rudenim. Saskaņā ar “The Information” ziņojumu, šo datoru, ko Masks dēvē par “giga skaitļošanas rūpnīcu”, darbinās “Nvidia H100” GPU klasteris. “Nvidia” dārgie un ļoti pieprasītie GPU ir svarīgi MI uzņēmumiem, lai apmācītu savus lielos valodu modeļus. Maskam ir nepieciešams liels GPU klasteris, lai konkurētu MI sacensībās.

    Reklāma

    “xAI”, kura vienīgais produkts līdz šim ir MI čatbots “Grok”, jau tagad īrē serverus ar apmēram 16 000 “Nvidia” čipiem no “Oracle”. Uzņēmums varētu sadarboties ar “Oracle” līdzdibinātāju, Maskam tuvu draugu Lari Elisonu, lai uzbūvētu superdatoru un samaksātu 10 miljardus dolāru, īrējot “Oracle” mākoņserverus.

    Jānorāda, ka Maska mērķi ir diezgan ambiciozi, ņemot vērā, ka “Microsoft” un “OpenAI” būvētais 100 miljardus dolāru vērtais superdators “Stargate” sāks darboties vien 2028. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    n0@$$
    29.05.2024 21:12
    Reklāma