Web Analytics
More
    Reklāma

    Google.org investē 200 000 eiro, lai attīstītu mākslīgā intelekta prasmes Latvijas uzņēmumu un darbinieku vidū

    Jaunākie raksti

    Google, sadarbojoties ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), šodien paziņoja par veiksmīgās programmas “Izaugsme ar Google” atjaunināšanu. Lai nodrošinātu ikvienam mākslīgā intelekta (MI) sniegtās priekšrocības, Google piedāvās vietējiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem apmācības, kas sniegs nepieciešamās zināšanas MI  izmantošanā. Tāpat Google labdarības struktūrvienība Google.org apņemas ieguldīt līdz pat 200 000 eiro, lai palīdzētu darbiniekiem, īpaši tiem, kam nepieciešams papildu atbalsts, apgūt būtiskās mākslīgā intelekta prasmes, tādējādi  nodrošinot labākas darba izredzes. Bezpeļņas organizācijas un sociālie uzņēmumi, kas atbalsta šos darbiniekus, var pieteikties finansējumam un apmācībām līdz 28. jūnijam.

    Nesen veiktā pētījumā, ko pēc Google pasūtījuma īstenoja Implement Consulting Group, secināts, ka aptuveni pēc desmit gadiem ģeneratīvais mākslīgais intelekts varētu palielināt Baltijas un CAE valstu IKP par 90-100 miljardiem eiro. Tas nozīmētu 5% pienesumu IKP, ja reģionā tiktu panākta plaša ģeneratīvā mākslīgā intelekta ieviešana. Lai nodrošinātu, ka ikvienam ir iespēja gūt  labumu, ko sniedz jauno tehnoloģiju attīstība,  Google apņemas ieguldīt līdzekļus Latvijas darbaspēka MI prasmju pilnveidošanā.

    Reklāma

    Atjaunināta programma Izaugsme ar Google: kopā ar AI palīdzēs maziem un vidējiem uzņēmumiem sākt mākslīgā intelekta apgūšanu

    Atjauninātās programmas “Izaugsme ar Google: kopā ar AI” pamatā ir trīs veiksmīgi programmas pastāvēšanas gadi Latvijā, kuru laikā vairāk nekā 12 000 dalībnieku pabeidza digitālās pratības apmācības. 2024. gadā programma “Izaugsme ar Google: kopā ar AI” koncentrēsies uz palīdzību vietējiem mazajiem un vidējiem (MUV) uzņēmumiem sākt savu mākslīgā intelekta ceļojumu un piedāvās virkni bezmaksas tiešsaistes kursu un semināru par tādām tēmām, kā datu bāzēta lēmumu pieņemšana, mašīnmācīšanās un mākslīgā intelekta sekmēts mārketings. Sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un LIAA organizētais saturs, ko sagatavojuši Google eksperti un pasniedzēji, būs pieejams latviešu valodā, un tas būs pielāgots arī iesācēju līmeņa speciālistiem.

    “Vēlos izteikt pateicību visai Google komandai par tik nozīmīgu kvalifikācijas pilnveidošanas programmu izstrādi un līdz šim sniegto atbalstu vairāk nekā 12 000 dalībnieku no Latvijas. Tas ir ievērības cienīgs panākums, un man ir liels prieks, ka šis atbalsts turpinās vēl lielākā mērogā. Viens no būtiskākajiem Latvijas izaicinājumiem ir stiprināt ilgtspējīgas ekonomiskās izaugsmes potenciālu, paaugstinot produktivitātes un attīstības līmeni. Izšķirošs faktors šajā procesā ir Latvijas spēja veikt tehnoloģisko modernizāciju, izmantot digitalizācijas un mākslīgā intelekta radītās iespējas, kā arī nodrošināt darbaspēka gatavību pārmaiņām,” saka ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

    Google.org piedāvās MI apmācības stipendijas Latvijas NVO, lai uzlabotu darbaspēka prasmes

    Google filantropijas organizācija Google.org, izmantojot AI Opportunity Fund for Europe iniciatīvu, apņēmusies nodrošināt Latvijas darbiniekiem vajadzīgās prasmes. Īpaši tiem, kuriem vajadzīgs lielāks atbalsts, lai paaugstinātu savas MI pamatzināšanas, kas nepieciešamas labākām darba iespējām. Bezpeļņas un pilsoniskās organizācijas, kā arī sociālie uzņēmumi, kas atbalsta šos darbiniekus, var pieteikties finansējumam līdz 28. jūnijam. Latvijai ir piešķirti ap 200 000 eiro, kas ietver apakšgrantus un plašas apmācības iespējas. Sekmīgu pieteikumu iesniedzēji saņems īpaši pielāgotas apmācības latviešu valodā par MI pamatkursiem, kā arī plašas konsultācijas un visaptverošu atbalstu.

    MI apguves kursi darba meklētājiem

    Lai apmācītu bezdarbniekus un darba meklētājus, kuri vēlas īstermiņā apgūt zināšanas par mākslīgo intelektu, Google sadarbojas arī ar Nodarbinātības valsts aģentūru,  piedāvājot mācību platformā Coursera izvietoto kursu Google AI Essentials Tas ir pašmācības kurss, kas izstrādāts, lai palīdzētu dažādu amatu un nozaru cilvēkiem apgūt svarīgākās MI prasmes un palielinātu savu produktivitāti. Kursa noslēgumā būs iespējams saņemt sertifikātu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Internāts
    29.05.2024 14:53

    Būtu labāk sataisījuši, lai Google saprot un runā ar mani latviski….. un lasa paziņojumus latviešu valodā (ārpus Intara Rešetina balss iekš android auto)

    ejole
    29.05.2024 20:34

    sinergija ar so rakstu par AI murgiem pilnigi noteikti parzniegz 5% galvenais ka Latvija ir google nomale un zupport ir zem nulle limeni

    https://kursors.lv/2024/05/28/google-mi-riks-iesaka-lietotajiem-est-akmenus-limet-sieru-uz-picas-un-darit-citas-divainas-lietas/

    Vismaz MVU google AI pievuenota vertiba bija popularzinatniska limeni bet lidz ko tiesam ir doma kadu MVP ar Alphabet tehnologijam izstradat ta support ir nekads. tikaai bezjedzigi marketinga spam parnest uz vinu serveriwm VM un maksat maksat maksat.

    Last edited 23 days ago by ejole
    Juris
    30.05.2024 09:21

    Būtu forši, ja tas google MI saprastu automašīnās arī latviešu valodu

    Reklāma