Web Analytics
More
    Reklāma

    Otrs pacients saņems “Neuralink” smadzeņu čipu

    Jaunākie raksti

    Gada sākumā pēc ļoti ilgas gatavošanās un apstiprinājumu saņemšanas pirmajam cilvēkam tika implantēts “Neuralink” smadzeņu čips. Pēc pusotra mēneša šis pacients jau spēja tikai ar prātu pārvietot peles kursoru un vēlāk arī spēlēt šahu. Pēc vairākiem mēnešiem “Neuralink” ir gatavs implantēt smadzeņu čipu otrajam pacientam.

    Uzņēmuma vadītājs Īlons Masks pagājušajā nedēļā atklāja, ka “Neuralink” sāk pieņemt pieteikumus otrajam izmēģinājumam. Arī šoreiz aicināti pieteikties tie, kuri cieš no muguras smadzeņu traumām un ir zaudējuši kustību spēju.

    ReklāmaAdvertisement

    Iepriekš “Neuralink” ziņoja, kā pirmā izmēģinājuma dalībnieka Nolana Arbo implantētajam smadzeņu čipam radušies darbības traucējumi. Konkrētāk, daži implanta pavedieni “atkāpās no smadzenēm”, radot ierīces darbības traucējumus. Uzņēmumam gan izdevās atrast risinājumu šai problēmai.

    “Neuralink” uzsvēris, ka otrajā procedūrā implanta pavedieni tiks ievietoti dziļāk pacienta smadzenēs, lai neļautu tiem atkāpties. Ziņots, ka uzņēmums jūnijā vēlas veikt otro čipa implantēšanas procedūru, kurai pieteikšies vairāk nekā 1000 interesenti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.05.2024 15:24

    Ja pēc čipošanas nerādīs reklāmas 24/7, tad jau būs ok.

    Didzis
    25.05.2024 09:43

    Lai nerādītu reklāmas būs jāmaksā.

    Reklāma