Web Analytics
More
    Reklāma

    Kārtējo reizi atlikta kosmosa kuģa “Starliner” pirmā apkalpes misija

    Jaunākie raksti

    Pārsteigums vai nē, bet “Boeing” ilgi gaidītā kosmosa kuģa “Starliner” pirmā apkalpes misija jau atkal atlikta. Pēc atcelšanas 6. maijā bojāta skābekļa vārsta dēļ nākamais mēģinājums bija paredzēts 17. maijā. Taču nu arī tas ir atcelts sakarā ar “nelielu hēlija noplūdi”.

    “Boeing” paziņojumā teikts, ka “”Starliner” komandas strādā, lai atrisinātu nelielu hēlija noplūdi, kas atklāta kosmosa kuģa servisa modulī. NASA un “Boeing” šobrīd veic kosmosa kuģa testēšanu un meklē šīs problēmas risinājumu”. “Boeing” pārbaudīs kosmosa kuģi, radot spiedienu uz vilces sistēmu, kā tas tiek darīts pirms palaišanas, un pēc tam ļaus hēlija sistēmai dabiski izplūst. Saskaņā ar “Boeing” tiks izskatīti arī pēdējā palaišanas mēģinājuma dati, lai pārbaudītu citas potenciālas problēmas, kas varētu rasties.

    Reklāma

    Plānots, ka nākamais “Starliner” lidojuma mēģinājums notiks 21. maija pēcpusdienā pēc vietējā laika. Misijas mērķis ir Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS) nogādāt divus NASA astronautus Beriju Vilmoru un Sunitu Viljamsu, kuri tur uzturēsies apmēram nedēļu un pēc tam atgriezīsies uz Zemes. Ja viss izdosies, “Starliner” varēs veikt regulārus NASA astronautu un kravu pārvadājumus starp Zemi un SKS, kas ir daļa no 4,3 miljardu vērtā līguma ar kosmosa aģentūru.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    n0@$$
    16.05.2024 18:03

    Varējāt jau pierakstīt ,ka tika izvēlēti vienā konkursā ar SpaceX kuriem samaksāja tikai 2.6 miljardus ,bet viņu kapsulas lidojušas jau 13 reizes.

    Reklāma