Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” prezentē MI video ģenerēšanas rīku “Veo”, kas konkurēs ar “OpenAI Sora”

    Jaunākie raksti

    Otrdien, 14. maijā, norisinājās viens no “Google” gada vērienīgākajiem pasākumiem izstrādātāju konference “I/O 2024”. Tās laikā uzņēmums prezentēja virkni mākslīgā intelekta (MI) risinājumu, no kuriem viens ir video ģenerēšanas rīks “Veo”. Šis ir vēl viens produkts, ar ko “Google” piesaka konkurenci “OpenAI“, kas februārī pārsteidza pasauli ar savu reālistisko video izstrādes rīku “Sora“.

    “Google” jaunais MI rīks “Veo” var ģenerēt videoklipus 1080p kvalitātē, balstoties uz teksta, attēlu un video uzvednēm. Vienā no šiem video zemāk parādīts pa savannu skrienošs zilonis.

    Reklāma

    Kompānija skaidro, ka “Veo” spēj uztvert vajadzīgo krāsu toni, simulēt reālas fiziskas aktivitātes, kā arī saprot filmu ģenerēšanas terminus, piemēram, “timelapse”. “Google” meitasuzņēmuma “DeepMind” izpilddirektors Demiss Hassabis norādīja, ka uzņēmums “pēta tādas iespējas kā scenogrāfiju veidošana un garāku ainu ģenerēšana, un jaunais MI rīks sniedz vēl nebijušas radošās iespējas”.

    “Google” arī aicina māksliniekus eksperimentēt ar “Veo”. Jaunais MI video ģenerēšanas rīks darbosies “Google” lietotnē “VideoFX”. Taču dažas no risinājuma sniegtajām funkcijām nākotnē tiks iekļautas arī “YouTube Shorts” un citos “Google” produktos. Lai atšķirtu, ka tie ir MI ģenerēti, visiem “Veo” videoklipiem tiks pievienota jauna “Google” izstrādāta digitālā ūdenszīme “SynthID”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma