Web Analytics
More
    Reklāma

    Lorgar Embrace 533 geimeru datorkrēsla apskats

    Jaunākie raksti

    Pirms kāda laiciņa ar pieejamas cenas Voicer 931 mikrofona apskatu mēs praktiski iepazinām ASBIS uzņēmuma paspārnē radīto Lorgar zīmolu. Atceros, ka veidojot šo apskatu, biju diezgan pārsteigts par to, cik daudz labumu var dabūt nemaksājot milzu naudu. Lorgar mājaslapā varam redzēt, ka pa dažiem pēdējiem gadiem uzņēmums ir aktīvi strādājis un nu piedāvā plašu aksesuāru klāstu.

    Šoreiz uz testu esam saņēmuši mazliet neierastu produktu – Lorgar Embrace 533 datorkrēslu. Tas ir viens no četriem krēslu modeļiem, ko šobrīd piedāvā Lorgar un Latvijā tas maksā ap 250 eiro. Embrace 533 krēsls piedāvā plašas regulēšanas iespējas un to sedz mākslīgās ādas materiāls. Lorgar piedāvā arī auduma krēslus (Ace 422 un Grace 855), ja šāds materiāls šķiet vairāk pievilcīgs.

    Reklāma

    Uh, sen uz testu nav bijušas tik izmēros lielas un smagas lietas. Konkrētais krēsls sver 25.2kg un uz tā varēs sēdēt līdz 150kg smags “pasažieris”. Labā ziņa ir tāda, ka vismaz kaste ir samērā viegli pārnēsājama turot to aiz plastmasas stīpām.

    Liekam kopā Lorgar Embrace 533 datorkrēslu

    Domāju, ka neesmu vienīgais, kam mēbeļu salikšana nesagādā nekādu dižo prieku. Šo krēslu pavada saprotama instrukcija un kopumā salikšanas procesu bez steigas veicu aptuveni pusstundas laikā. Kastē atradīsim krēsla salikšanai nepieciešamo instrumentu, skrūves un pat baltus cimdus.

    Krēslam ir pamatīga un smaga metāla pamatne un ritentiņi ir gumijoti. Attiecīgi, neapskādēsim grīdas segumu. Kā redzam, tad šo abu elementu savienošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Iespraudi un priecājies! Par krēsla stabilitāti gan mazliet vēlāk, man par to ir ko teikt.

    Par krēsla kustību vertikālā virzienā atbild 4. klases gāzes pacēlājs. Un, cik saprotu, tā skaitās augstākā klase šādiem verķiem.

    Elkoņu atbalsti ne tikai ir ar maināmu augstumu, bet tos varam iegriezt horizontālā plaknē. Nekad šādi konfigurējami atbalsti nav bijuši un nevaru iedomāties, kāds tam ir nolūks. Iespējams, noderēs tiem, kas pie galda sēž kaut kā šķībi.

    Uz elkoņa atbalstiem ir ļoti noderīgi uzlīmētas mazas uzlīmes, lai saprotam, kurā pusē tos jāpieskrūvē pie krēsla pamatnes. Savukārt, pašā krēsla pamatnē jau ir ieskrūvētas (un pielīmētas, lai nepazūd) arī pašas skrūves. Atliek tās izskrūvēt un pēc tam pieskrūvēt ar tām klāt attiecīgās detaļas. Pie reizes vari apskatīties, kā šis krēsls izskatās no apakšas. Rāmis ir veidots no metāla un šķiet stingrs. Pat ja vizuāli skepsi var izraisīt veids, kā krēsla “ādas” apvalks piestiprināts pie paša rāmja, tomēr varu nomierināt – audumā ir iestrādāta drāts un āķīši aizķeras ai tās.

    Krēsla augstuma un sagāzuma regulēšanas lāpstiņas veidotas no plastmasas un tās jāuzsprauž uz attiecīgajiem puļķiem. Puses nesajauksim, jo arī te ir saprotamas virziena norādes.

    Kad esam tikuši galā ar pamatni, tad atliek tikt galā ar mazliet ķēpīgākiem darbiem – pieskrūvēt muguras atzveltni. Arī tajā jau ieskrūvētas skrūves un tās nav jāmeklē pa iepakojumu. Krēsla pamatnes plakanā daļa 31 x 52cm liela. Savukārt, muguras atzveltne ir ap 82cm augsta un tās plakanā daļa ir aptuveni 28cm plata.

    Te jau pieskrūvēšana nevedās tik viegli kā krēsla apakšā, bet nu neizdarāmi tas nav. Šajā posmā manu uzmanību piesaistīja plastmasas vāciņi, kas ne pārāk cieši pieguļ krēsla locījuma vietai. Bet tam ir vēl viens plastmasīgs risinājums. Lasi tālāk :)

    Tātad, apakšējo plastmasas gabalu nosedz vēl viens plastmasas gabals, ko mums vajag ar skrūvi pieskrūvēt pie muguras atzveltnes. To man jau vairs neizdevās izdarīt līdz galam veiksmīgi, jo tā skrūve kaut kā neskrūvējās iekšā. Tā arī atstāju viegli piediegtu un skrūves caurumu “paslēpu” ar komplektā iekļauto plastmasas vāciņu. Abas šīs plastmasas detaļas man visā krēsla konstrukcijā atstāja vissliktāko iespaidu. Viss pārējais šķita tāds stabils un daudz maz kvalitatīvi uzbūvēts.

    Krēslam ir arī pielāgojams muguras lejasdaļas atbalsts. Nevarētu gan teikt, ka starpība ir ļoti jūtama. Kakla spilventiņš gan ir jūtams.

    Prasās stabilāka krēsla pamatne

    Šādi tas krēsls izskatās saliktā stāvoklī un reālā darbībā. Pirmajā apsēšanās reizē uz tā, gandrīz noslīdēju zem galda, jo krēsls pamatīgi sasvērās. Kaut kā nav korekti izrēķināti pamatnes “zvaigznes” attālumi starp stariem un smagais krēsls + sēdētājs to var sasvērt. Turpmāk biju gudrāks un vairs nesēdēju uz krēsla malas. Forši, ka krēslam tās sānu un apakšējās malas nav pārāk augstas un pārāk ciešas un negriežas sānos. Es neesmu tas kārnākais blogeris un ir gadījies sēsties krēslos, kuros nevaru normāli satilpt. Šis nav tas gadījums – šis ir plats un ērts krēsls. Ja mums nepatīk sarkanie vizuālie elementi (man tie šķiet pietiekami neuzkrītoši), tad varam nopirkt šo krēslu arī pilnībā melnā krāsā (meklē produktu ar kodu: LRG-CHR533B).

    Krēslu varam atlocīt līdz 155 grādiem uz aizmuguri, bet nu atceroties stabilitātes problēmu uz priekšu, diez vai es gribēšu šajā krēslā atgulties tik dziļi. Ražotājs norāda, ka šis krēsls visērtākais būs izmantošanai 160 – 185cm gariem cilvēkiem.

    Man ir grūti spriest par to, cik ilgi saglabāsies krēsla forma un kā ar laiku izskatīsies tā mākslīgās ādas pārvalks. Ja mājās ir viens vai vairāki priekšnieki, tad tas noteikti saīsinās jebkāda krēsla ilgmūžību.

    Arī priekšnieks novērtē jauno krēslu

    Skatos interneta veikalos, ka geimeru stila datorkrēsli maksā jau sākot no aptuveni 70 eiro. Taču nopērkot šādu lētāku krēslu, mēs iegūsim mazākas tā pielāgošanas iespējas. Piemēram, elkoņu atbalsti būs fiksēti. Nav teikts, ka tas automātiski ir slikti, taču par šo būtu jābūt informētiem pirms veicam pirkumu. Interesanti, ka varam nopirkt datorkrēslus ar iebūvētu RGB apgaismojumu. Kā nu bez tā? :)

    Lai arī tādā īsā testā man ir grūti spriest par Lorgar Embrace 533 datorkrēsla ilgmūžību, taču redzu, ka par prasītajiem aptuveni 250 eiro tīri funkciju ziņā saņemam gana labu piedāvājumu. Krēsls ir plats un ērts arī būdīgākiem geimeriem un tam ir plašas iespējas pielāgot mums ērtāko sēdpozīciju. Arī vizuāli šis krēsls man šķita gaumīgs, jo tam nav kliedzoši dullu elementu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sviestabeka
    26.03.2024 16:29

    Būsim ka nu godīgi un nemānīsim sevi, arī 250€ NAV pareiza un ilgmūžīga krēsla cena.

    Profs
    05.04.2024 22:08
    Reply to  Sviestabeka

    te nu ir jāpiekrīt – krēsla rāmis ir ļoti vārgs un tā vietā lai taisītu monolīto, tad tas ir metināts no trubiņām – loģiski, ka metinājumu vietas ar laiku atplīst un krēsls sāk jukt laukā – ja mājās ir instrumenti, tad var noņemt nost to apvalku un visu krēsla rāmi no jauna uztaisīt metinājuma vietās uzliekot skrūves un plāksnes. Nav saprotams gan kā ir rēķināts uz 150kg svaru, jo krēsls jau ļodzījās un krakšķēja, ja tajā apsēžas tikai divi cilvēki ar kopsvara pie 130kg… Cik var saprast, tad krēsla slodzi vairāk mēra nevis pēc konstrukciju izturības, bet gan kādas klases gāzes pacēlājs ir izvēlēts un pieņemu izstrādātāji ir pieņēmuši, ka 150kg smagi cilvēki krēslā knapi apsēdīsies un to neizmantos atgāzes vai citās pozās. PS tāds iespaids, ka krēslu rāmjus taisa visiem vienādus, jo arī citām markām ir līdzīgas problēmas

    Biteme
    05.04.2024 22:27
    Reply to  Profs

    Kāpēc lai neizturētu metinājuma vietas? Kā iztur velosipēdu rāmji un tmldz konstrukcijas? Monolīts rāmis – cnc’ēts no viena gabala? Izliets kā lielgabals?

    Profs
    05.04.2024 22:40
    Reply to  Biteme

    padalījos tikai ar savu pieredzi, jo saplīsa abi rāmji ar laiku – gan atzveltnes gan apakšas – rāmis no lētākā gala metāla veidots un metinājums vājš. Atzveltne stiprinās un turas uz divām skrūvēm tikai vienā pusē (apskata bildē tas labi redzams) un tajā vietā ir ļoti liela slodze uz konstrukciju. Un lai to sataisītu DEPO nopirku alumīnija plāksnes aptuveni par 5 euro, ar kurām saskrūvēju rāmi no jauna un tagad iet. Kā reizi pārvalks labi iet un nodilums nav redzams – pat kaķis ar nagiem nav neko traku nodarījis…

    ezgg
    15.04.2024 08:35
    Reply to  Sviestabeka

    Neesi laikam redzējis ergonomisku ofisa krēslu cenas. Tev darbā liek uz taburetes sēdēt?

    Biteme
    26.03.2024 16:33

    Bildēs kājas zirneklis tiešām izskatās pārāk šaurs, bet bilde ir bilde.

    Vai tajā ir ērti sēdēt ilgstoši? Saprotu, ka vēl nav uzkrājušās sēdstundas, jautājums acīmredzot retorisks.

    Biteme
    26.03.2024 18:06
    Reply to  Vilis Lauskis

    Var taču tos gugles atkritumus patīrīt, pirms stūķēt linku apskatei publiskā vietā?

    Kalts tērauds? Plastmasas korpuss ar metāla elementiem (jo krēsls nav tanks). Normāls birojnieks, manā ieskatā labāk par geiminga krēsliem.

    Vilis Lauskis
    26.03.2024 23:27
    Reply to  Biteme

    Kalts tērauds.

    Biteme
    27.03.2024 10:09
    Reply to  Vilis Lauskis

    Kalts tērauds nozīmē papildus termisko un mehānisko iedarbību uz lietu detaļu, kā rezultātā mainās molekulārā struktūra un izstrādājums kļūst izturīgāks. Tipiskie piemēri ir darbarīki, auto, kuģu, ražošanas nozares. Kas varētu būt no kalta tērauda krēslā? Regulēšanas mehānismi? Pamatne, uz kuras ir putu sēžamvirsma ir no plastmasas. Kāja ir plastmasas vai alumīnija dārgākiem modeļiem. Atzveltne šeit ir apvilkta ar audumu, iekšā plastmasas pamatne ar polsterējumu. Lētākiem krēsliem atzveltne ir visparastākā tērauda caurules rāmis apvilkts ar sietu, dārgākiem krēsliem plastmasas rāmis ar sietu, monolītās atzveltnes gadījumā arī nedomāju ka tur vajag tēraudu – svars liels, slodze nav liela.

    Es teiktu, ka vienīgā vieta tam kaltajam tēraudam ir mehānismi un atkarībā no konstrukcijas, vieta kur atzveltne savienojas ar sēžamo virsmu. Visiem daudzmaz normāliem krēsliem tas kalpo daudzus gadus – nav jau 90tie kad mazs muguras atbalsts bija piestiprināts sēdeklim ar šauru mīksta tērauda sloksni, kas saliecās pret to atspiežot muguru – mūsdienās lētākiem krēsliem atzveltne nekustās atsevišķi, bet atgāžas kopā ar sēžamo daļu.

    KKTK
    27.03.2024 10:21

    Atcerieties tās pirmās dermatīna jakas no Viļņas tirgus 90tajos? Lūk tas ir šis krēsls :D :D :D

    Biteme
    28.03.2024 09:43
    Reply to  KKTK

    Varbūt man tikai liekas, bet geimeru krēslus tā arī taisa – ar dermantīna apšuvumu. Iespējams, saistīts ar to ka stundām sēž, turpat ēd/dzer un tad jau nav ilgi līdz tam, ka ir šmuce. Trekns ēdiens auduma pārvalkā atstāj grūti tīrāmus traipus, dermantīns tikai jānoslauka. Ja kādam vajag tādu krēslu – man tas netraucē.

    Reklāma