Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Intel procesoriem darbinātie Mac datori nesaņems visas macOS 13 Ventura iespējas

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā pirmdienā Apple izziņoja jaunās operētājsistēmas. Neiztika arī bez nākamās datoru macOS 13 Ventura versijas, tomēr pēc neilgas analīzes atklājies, ka tā būs funkcionāli ierobežotāka tiem Mac datoriem, kurus darbina Intel procesori.

    Viena no lielākajām izmaiņām būs tā, ka atbalstīto ierīču klāsts krietni samazināsies, lēnā garā koncentrējoties uz Apple ARM procesoru darbinātajām iekārtām. Attiecīgi jaunākā macOS versija nebūs pieejama iMac datoriem, kas izlaisti 2016. gadā vai agrāk, MacBook Pro no šī paša laika posma. MacBook Air gadījumā jau no 2017. gada un vecāki, MacBook datoriem no 2016. gada, bet kurš tad vēl atceras tādu modeli, un Mac Pro no 2013. gada. Ventura versiju varēs uzstādīt tikai tiem Mac mini galda datoriem, kas izlaisti pēc 2018. gada.

    Turpmāk Intel Mac nebūs pieejams izziņotais Reference mode režīms kopā ar lielo iPad Pro modeli. Šīs funkcionalitātes mērķis ir, izmantojot planšetdatoru, pārbaudīt krāsu precizitāti un kontrastu mini-LED ekrānā. Tiesa, šī ir ļoti konkrētu jomu pārstāvjiem paredzēta iespēja, līdz ar to tās neesamību gan jau pamanīs tikai retais. Tāpat Intel bāzētajos Mac datoros, kas saņems macOS 13, nedarbosies Live Captions iespēja, kas sociālo tīklu un video tekstu atspoguļo uz ekrāna tiem lasītājiem, kuriem ir problēmas ar dzirdi. Šeit ļoti liels uzsvars ir likts uz Neural engine, kāds ir pieejams Apple procesoros.

    Pēdējā, kas arī neliekas tik svarīga, ir iespēja izmantot balsi, lai ierakstītu un diktētu tekstu, to papildinot ar emocijzīmēm. Jā, Intel darbinātie Mac datori nespēs parādīt “smaidiņu”, kas pateikts ar balsi, bet M1 un M2 darbinātie datori gan. Principā jau zaudējumi tiešām nebūs tik nopietni, neskaitot teksta atspoguļošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma